Ukoliko ste u dilemi šta darovati

Pitajte horoskop: Svaki znak ima svoj idealan poklon za Dan žena

Ukoliko ste u dilemi šta pokloniti za Dan žena, hajde da ovaj praznik sagledamo iz ugla horoskopskih osobina.

16334 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Jeste li znali da su pionirke borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost Klara Cetkin i Roza Luksemburg u horoskopu bile rak i ovan? Reklo bi se da su i u borbi za ženska prava zvijezde umiješale svoje prste s obzirom da je ovan kao prvi znak zodijaka rođeni predvodnik, a rak simbol empatije.

Baš kako je u borbi za žensku emancipaciju horoskop savršeno spojio vatru i vodu, tako ovog 8. marta može biti saveznik i u kupovini poklona.

Nije nimalo neobično da 8. mart pada u sezoni riba, jer su ribe najveći idealisti horoskopa, što je u osnovi ideje borbe za žensku ravnopravnost. Takođe ovaj vodeni, promjenljivi znak je i najveći zanesenjak zodijaka, pa će obožavati ako im skinete zvijezde sa neba, te možete nazvati zvijezdu po njenom imenu, a ona će to itekako znati da cijeni.

Rak zvani i emocija. Ovaj znak porodicu i prijatelje stavlja na prvo mjesto, a vrijeme provedeno sa njima mu je i najvažnije pa mu možete odnijeti uramljenu porodičnu fotografiju ili korpu za piknik, koju će vrlo često koristiti tokom izleta sa svojim najmilijima.

IQOS
foto: Pexels

Za razliku od emotivnih vodenih znakova koji sve doživljavaju intenzivno, za vazdušne znake budite praktični. Blizanci su baš takvi, a mnogi kažu da su i najradoznaliji znak horoskopa. Kao vazdušni znak, pravi su adrenalinski zavisnici, a njihova radoznalost može ih odvesti u poročnost. Često ih nepravedno povezuju sa lošim navikama, ali ako ipak u okruženju imate jednu ženu Blizanca koja puši, poklon za nju može biti IQOS.

IQOS
foto: Pexels

Ovo je sistem baziran na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duvana, a ujedno je i naučno zasnovana alternativa za koju je i čuvena Američka agencija za hranu i ljekove (FDA) potvrdila da je izloženost štetnim materijama prilikom korišćenja značajno smanjenja u odnosu na cigarete. Blizanci neće odoljeti testiranju novog uređaja, a osim toga učinićete im veliku uslugu jer ste im ponudili manje štetan izbor.

Za škorpiju kažu da је najintuitivniji znak horoskopa, i ukoliko joj nešto poklonite vjerovatno će se prvo zapitati šta se krije iza toga. Ali nemojte da vas to pokoleba i da ostavite škorpiju bez osmomartovskog poklona, jer će vam to sigurno zapamtiti. Jak parfem sa orijentalnim notama idealan je poklon za škorpiju.

IQOS
foto: Pexels

Vaga je najveći esteta i pomodar zodijaka. Tako da dobro pratite šta su posljednje nedjelje mode najavile kao naredni modni trend. Niko vam neće biti zahvalan kao vaga što ste u njoj prepoznali istinsku trendseterku.

Sigurno je da Vodolija ne slavi 8. mart. Zato se ne zalećite sa cvijećem. Umjesto buketa, ovom znaku poklonite dubinski filozofski razgovor ili barem Kantovu „Kritiku čistog uma“.

Za razliku od preosjetljivih vodenih znakova i radoznalih vazdušnih znakova, kod zemljanih budite pragmatični. Bik važi za velikog štedišu i obzirom da mu uvek fali novca, koverta sa novčanicama biće idealan poklon za bika.

Djevica je najskromniji znak zodijaka, pa će vam biti istinski zahvalna šta god da joj poklonite. Doduše, naći će neku zamjerku, ali vam to neće reći dok se prvi put ne posvađate.

IQOS
foto: Pexels

Jarčevi su najveći pragmatičari, a žene rođene u ovom znaku vole da budu autoritet. Zato najviše će ih obradovati poklon kojim im iskazujete poštovanje i dajete na značaju. Najbolje bi bilo da to bude kruna, ali i dobar i vrijedan nakit biće dovoljno ravnopravna zamjena.

Kada su vatreni znaci u pitanju, tu se dobro potrudite. Nije zlato sve što sija, ali za 8. mart lavice ne očekuju ništa manje. I dok kod drugih znakova možete biti kreativni, za lavicu slobodno potrošite cio štek koji čuvate za specijalne prilike.

IQOS
foto: Pexels

Strijelac voli da putuje. Ukoliko već ima futrolu za pasoš, odlične cipele za hajking i šešir za svaku plažu na svijetu, ne preostaje vam ništa nego da joj uplatite putovanje iz snova, nakon pandemije.

Ovan ima najsnažniji vizuelni doživljaj stvarnosti, ali voli da poklon ima priču iza sebe. Neko iskustvo koje će pamtiti najbolji je poklon za ovnicu. Zato, kad već ne možete da je odvedete na neki koncertni spektakl, napravite ga sami – važno je da ste kreativni!

Preporučujemo za Vas