Vučinić: Žene čine stub društva, zalažemo se za njihovu veću zastupljenost u politici

"Obaveza našeg društva bila je i ostaje da se život pripadnica ljepšeg pola učini lakšim kroz njihovo osnaživanje i primjenu zakona kako bi ogroman trud koji one svakodnevno ulažu, kako u svome domu tako i na poslu bio cijenjen kao što zaslužuju", piše u čestitki Vučinića

3763 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Kao zrelo i odgovorno društvo, svakoga dana treba da radimo na tome da afirmišemo ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost pripadnica ljepšeg pola, jer jedino tako ćemo stvoriti zdravo društvo jednakih šansi za sve, kazao je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Vučinić je čestitao Međunarodni dan žena i istakao da ovaj praznik podsjeća da nikada ne zaboravimo težak istorijski put kroz koji su žene prošle da bi ostvarile osnovna ljudska prava.

"Danas, žene čine stub našeg društva, zauzimaju važne pozicije i kreiraju važna društvena rješenja. Takođe, zalažemo se veću zastupljenost žena u političkom životu Crne Gore kako bi osnažili i podstakli njihovu volju za odlučivanjem i rješavanjem krucijalnih pitanja koja se tiču društva u Crnoj Gori. Obaveza našeg društva bila je i ostaje da se život pripadnica ljepšeg pola učini lakšim kroz njihovo osnaživanje i primjenu zakona kako bi ogroman trud koji one svakodnevno ulažu, kako u svome domu tako i na poslu bio cijenjen kao što zaslužuju", piše u čestitki Vučinića.

Zaključio je da su jednake šanse za muškarce i žene su odlika prosperitetnih društava, koja doprinose većem iskoraku ka rodnoj ravnopravnosti.

Bonus video: