Savjet MZ Župa nikšićka – "šampion solidarnosti"

Obezbijedili pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, starim osobama, jednokratne naknade za novorođenčad, stipendiranje studenata, nagrade dobitnicima diplome ‘Luča’, poklone prvacima...

1780 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MZ Župa
Foto: MZ Župa

Komisija koju je formirala Opština Nikšić odlučila je da Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka dobije priznanje “Šampion solidarnosti”. Odluka je donesena jednoglasno, a priznanje je primio predsjednik MZ, Dragoljub Radulović.

“Član komisije Dragan Nikolić kazao je da je komisija imala na uvid sve one aktivnosti koje je pokrenuo Savjet MZ Župa, a odnose se na pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, starim osobama, jednokratne naknade za novorođenčad, stipendiranje studenata, nagrade dobitnicima diplome ‘Luča’, pokloni prvacima, doniranje vrijednih poklona mjesnoj školi, vrijedne donacije za mjesni vrtić, obezbeđivanje novogodišnjih paketa za svu djecu u Župi, kao i za djecu u Bogetićima, Vraćenovićima, Lukovu, Boanu, Lazu, podrška FK Župa... Takođe je komisija imala na uvid i sve aktivnosti na poboljšanju infrastrukture u Župi”, navodi se u saopštenju MZ Župa.

Kako su istakli, svi članovi komisije su bili saglasni da je rijetko ko kao Savjet MZ Župa pokazao društvenu odgovornost i želju da mijenja svoje mjesto nabolje.

Radulović se zahalio članovima komisije i kazao da je to priznanje za sve mještane Župe, privrednike i pojedince koji su pomogli da se realizuju pobrojane aktivnosti.

“U ovim turbulentnim vremenima, Savjet MZ se uzdigao i nije nam bilo teško, jer kada neko voli svoje mjesto i svoj grad, kada je odan svojoj državi, ne može imati prepreku da svojim aktivnostima doprinosi razvoju svoga mjesta, jer jačanjem svog zavičaja jačamo i našu državu Crnu Goru. Ovo priznanje će biti dodatni impuls da se nastavi sa novim aktivnostima na zadovoljstvo svih mještana Župe”, poručio je Radulović.

Bonus video: