Gornja Morača često bez napona: Bez struje i kad vrabac na žicu sleti

Mještani upozoravaju da će im se zimnica pokvariti ako se problem ne riješi
146 pregleda 0 komentar(a)
Gornja Morača, Foto: Privatna arhiva
Gornja Morača, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.12.2017. 16:25h

U gornjomoračkim selima tvrde da ni ove jeseni nemaju redovno snabdijevanje električnom energijom.

Zbog toga, kako ističu, nekoliko stotina domaćinstava trpi veliku štetu i najavljuju protest, ako se problem ne riješi. Kažu da su nekoliko dana bili bez struje, nakon što je posljednje nevrijeme oštetilo elektromrežu. Poslije toga, struje više nemaju, nego što imaju, tvrde Milan Đokić i Mijo Rnković.

“Iako zima kalendarski još nije počela, nedavnim nevremenom dovedeni u vrlo nezavidnu situaciju. Svaka kap kiše ili pahulja snijega izazove nestanak struje. Mještani ovjde kažu da i kad vrabac sleti na žicu nama se prekine snabdijevanje električnom energijom. Imamo utisak i da radnici Elektroprivrede nemaju mnogo razumijevanja za naše probleme, jer kad ih obavijestimo o nestanku struje, savjetuju nam kupovanje agregata”.

Rnković i Đokić upozoravaju da će mještani biti prinuđeni da bace hranu iz zamrzivača, ako se napon ne stabilizuje.

“Nema druge nego da, ukoliko se ovako nastavi, organizujemo protest i svi odemo u upravu EPCG. Ni ta kompanija ni Opština se ne obaziru na nas“.

Radnici kolašinske službe CEDIS prošle sedmice su saopštili da je snijeg pokidao mrežu na preko 100 mjesta na dalekovodu u Gornjoj i Donjoj Morači, Rovcima i Prekobrđu. Istakli su da su većinu kvarova otklonili i pored nepristupačnog terena.

Bonus video: