Nagrade za najbolje tekstove i emisije na temu rodno zasnovanog nasilja

"Vjerujemo da će sprovedeni program doprinijeti razvoju društveno odgovornih medija koji promovišu poštovanje ljudskog dostojanstva, rodnu ravnopravnost i borbu protiv svih oblika diskriminacije", kazali su iz organizacije SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica

3276 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SOS Telefon za  žene i djecu žrtve  nasilja
Foto: SOS Telefon za žene i djecu žrtve nasilja

Danas je, povodom Međunarodnog dana žena - 8. marta, organizovana posjeta SOS telefonu za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, za učesnice i učesnike programa za medije „Mediji – Ravnopravnost – Akcija – Koordinacija“.

Mlade novinarke i novinari: Matija Milačić, Darko Palibrk, Željka Zvicer, Petra Marković, Ivana Vlaović i Kristina Vučković, kako je saopšteno, nagrađeni su za najbolje tekstove i emisije na temu rodno zasnovanog nasilja, izrađene i objavljene tokom navedenog programa.

"Naš ponovni susret bio je nastavak saradnje i izvor ideja za neke nove buduće akcije u kojima će mediji biti naši ključni saveznici", navodi se u saopštenju organizacije SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica.

Program je, kako su naveli, realizovan uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i namijenjen je jačanju kapaciteta medija za podizanje svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama i izvještavanju o nasilju u skladu etičkim principima.

"Vjerujemo da će sprovedeni program doprinijeti razvoju društveno odgovornih medija koji promovišu poštovanje ljudskog dostojanstva, rodnu ravnopravnost i borbu protiv svih oblika diskriminacije. Istovremeno, pored informativne, mediji preuzimaju stratešku ulogu u efikasnom eliminisanju rodno zasnovane diskriminacije u društvu i rodno zasnovanih stereotipa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: