URA otvara liniju za prijavljivanje ekoloških problema

Koordinatorka tima zelena pitanja Ljiljana Jokić objasnila da je cilj pokretanja linije da se građanima omogući da svaki problem, predlog ili sugestiju iz oblasti ekologije, mogu da prijave telefonskim putem

1932 pregleda 363 reakcija 7 komentar(a)
Jokić, Foto: URA
Jokić, Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je da će se od 1. aprila svaki ekološki problem moći prijaviti putem telefona toj zelenoj partiji.

Koordinatorka tog tima URE za zelena pitanja Ljiljana Jokić objasnila da je cilj pokretanja linije da se građanima omogući da svaki problem, predlog ili sugestiju iz oblasti ekologije, mogu da prijave telefonskim putem.

„Crna Gora već dugi niz godina nosi epitet ekološke države, međutim stanje u kojem se trenutno nalazi je - katastrofalno. Zauzimamo tek 74. mjesto na listi ekoloških zemalja na svijetu, što je pad u odnosu na 2016. godinu, kada smo zauzimali 47. mjesto. Naš je cilj da probudimo društvo i ukažemo na ekološke probleme u našoj državi, kao i da ih zajedničkim snagama riješimo. Kao zelena partija i član Zelenih Evrope, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da unaprijedimo Crnu Goru u ekološkom smislu“, zaključuju iz URA.