predviđene brojne olakšice

U Mojkovcu zovu investitore da zakupe zemljište

Oko 11.000 kvadratnih metara u biznis zoni "Babića Polje", podijeljenog u četiri parcele, biće moguće zakupiti na deset godina, ali moguće je i produženje ugovora na još toliko godina

9551 pregleda 3 komentar(a)
Biznis zona u Mojkovcu, Foto: Dragana Šćepanović
Biznis zona u Mojkovcu, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Mojkovac uputila je javni poziv za davanje u zakup zemljišta predviđenog za biznis zonu "Babića Polje".

Oko 11.000 kvadratnih metara u tom dijelu opštine, podijeljenog u četiri parcele, biće moguće zakupiti na deset godina, ali moguće je i produženje ugovora na još toliko godina.

Za zainteresovane investitore u Opštini su predvidjeli i brojne olakšice.

Tako će cijena zakupa kvadratnog metra na godišnjem nivou za one koji namjeravaju da pokrenu proizvodnu djelatnost i zaposle od tri do 20 radnika biti 0,05 eura. To se odnosi na parcele površine od 1.500 do 8.000 kvadratnih metara, uz obavezu investitora da na njima izgradi odbjekte površine 20 do 30 odsto površine parcele.

Slični uslovi su i za investitore koji namjeravaju da se na prostoru biznis zone bave trgovinom na veliko.

Dodatne olakšice su i oslobađanje plaćanja naknade za komunalno opremanje zemljišta za investitore koji zaposle više od 10 radnika, a smanjenje te vrste dažbine za 85 odsto za one koji obezbijede otvaranje šest do 10 radnih mjesta.

Samo 30 odsto naknade plaćaće investitori koji zaposle od tri do pet radnika. Investitori koji se bave proizvodnjom, doradom, pakovanjem i preradom poljoprivrednih proizvoda biće oslobođeni plaćanja poreza na nepokretnosti, tokom cijelog trajanja zakupa, predviđeno je javnim pozivom koji je uputila Opština Mojkovac.

Preporučujemo za Vas