Sahranjen Rafet Husović, kršene mjere

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, koji je predvodio klanjanje dženaze, kazao je da je sa Husovićem bio dugogodišnji prijatelj. Istakao je da je Husović kao političar i državnik uvijek radio na jedinstvu naroda i poručio da je njegova želja da se to jedinstvo održi unutar bošnjačkog korpusa

60722 pregleda 377 reakcija 182 komentar(a)
Foto: RTV Rožaje
Foto: RTV Rožaje

Doskorašnji predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović sahranjen je danas u Rožajama.

Iz Bošnjačke stranke je ranije saopšteno da dženaza Husoviću polazi u četvrtak u 12.20 časova od Centralne džamije, a da će se klanjati na gradskom trgu.

"Dženaza će se izvršiti na groblju Top“, najavljeno je ranije.

Rafet Husović
foto: RTV Rožaje

Na snimku Radio-televizije Rožaje se vidi da na gradskom trgu nisu poštovane mjere u borbi protiv pandemije jer je došlo do masovnog okupljanja i nije držana distanca, a slična situacija je bila i na groblju.

Prema aktuelnim mjerama Ministarstva zdravlja zabranjeno je okupljanje stanovništva na otvorenim javnim mjestima, a sahrane se obavljaju isključivo u užem krugu porodice uz dozvoljeno prisustvo najviše 10 osoba uz obavezno pridržavanje mjera pravilnog nošenja maske.

Husović je preminuo u 57. godini, nakon duge i teške bolesti.

Krajem februara je saopštio da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika Bošnjačke stranke, kao i iz političkog života.

U Rožajama je proglašena trodnevna žalost.

Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan pročitala je telegrame saučešća koje su uputili predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i Skupštine Turske Mustafa Sentop

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, koji je predvodio klanjanje dženaze, kazao je da je sa Husovićem bio dugogodišnji prijatelj. Istakao je da je Husović kao političar i državnik uvijek radio na jedinstvu naroda i poručio da je njegova želja da se to jedinstvo održi unutar bošnjačkog korpusa.

"Zajedništvo mora ostati u ovom korpusu, on je to uvijek govorio. Njegova želja se mora ispoštovati, sebi sam dao za pravo da to kažem", kazao je Fejzić.

Bonus video: