"trajaće do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju"

AEM: Izborna tišina počinje u ponoć, mediji da je poštuju

„Nije dozvoljeno emitovanje rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora“, kaže se u saopštenju

3267 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Luka Zeković
Nikšić, Foto: Luka Zeković

Agencija za elektronske medije (AEM) pozvala je medije koji emituju program u Crnoj Gori da poštuju izbornu tišinu uoči lokalnih izbora u Nikšiću, koja počinje večeras u ponoć.

Lokalni izbori u Nikšiću održavaju se u nedjelju 14. marta.

Iz AEM su kazali da izborna tišina počinje u ponoć i da će trajati do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju.

AEM je elektronskim medijima koji emituju program u Crnoj Gori ukazao na odredbe Pravilnika o pravima i obavezama emitera tokom izborne kampanje za izbore za odbornike u Skupštini opštine Nikšić.

Podsjećaju da u periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa tih lista, političkog oglašavanja, objavljivanja procjena rezultata glasanja, slogana ili simbola kandidata.

„Nije dozvoljeno emitovanje rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora“, kaže se u saopštenju.

U AEM -u očekuju da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze koje se odnose na predizbornu tišinu kako bi doprinijeli uspješnom sprovođenju izbornog procesa.

Preporučujemo za Vas