Mještani traže saniranje puta Veruša-Mateševo

“Vjerujte da je put u tako lošem stanju da mi se više isplati ostaviti automobil na Pelevom brijegu i odatle pješke krenuti za Verušu”, naveo je Đukić

4280 pregleda 3 komentar(a)
Rupa na putu od Pelevog brijega do Mateševa, Foto: Borko Ždero
Rupa na putu od Pelevog brijega do Mateševa, Foto: Borko Ždero

Mještani Bratonožića ponovo su apelovali na nadležne da saniraju rupe na putu Veruša-Mateševo, koji je u katastrofalnom stanju.

Kako je “Vijestima” kazao mještanin Luka Đukić, prije nekoliko dana je, vozeći tom dionicom, oštetio gumu.

“Gumu sam pocijepao, a oštećena mi je i felga. Put je u užasnom stanju. Zbog ovoga ću tražiti odštetu”, naveo je Đukić.

On je istakao da preko registracije vozila plaća se i održavanje puteva, pa smatra da ima pravo na odštetu.

“Vjerujte da je put u tako lošem stanju da mi se više isplati ostaviti automobil na Pelevom brijegu i odatle pješke krenuti za Verušu”, naveo je Đukić.

Pomenuti putni pravac treba da održava kineska kompanija CRBC, kojoj je povjerena izgradnja prve faze auto-puta kroz Crnu Goru od Podgorice do Mateševa.

Mještani navode da je teška mehanizacija koja se koristi za radove, oštetila puteve.

Nekoliko mještana Pelevog brijega, “Vijestima” je potvrdilo da je taj putni pravac u lošem stanju.

“Iako je postoji asfalt od Pelevog brijega prema Veruši, na nekoliko mjesta je teška mehanizacija napravila rupe. Vjerovatno Kinezi čekaju da završe sve radove na auto-putu pa će sanirati lokalne saobraćajnice”, dodaje jedan od njih.

Iz CRBC nisu odgovorili “Vijestima” da li će sanirati puteve.

Mještani su i u januaru upozoravali da je put u katastrofalnom stanju, da su ogromne rupe duž cijele dionice.

“Vozio sam prije nekoliko dana kombijem tim putem. Jedva sam nekako prošao, rupe su ogromne, to su pravi krateri. Kombi sam tokom vožnje oštetio, tako da ne mogu više da ga vozim, moram ga popraviti”, kazao je mještanin Veruše Dragan Đukić.

On je rekao da je kompanija CRBC obavezna da održava taj putni pravac, odnosno sve lokalne saobraćajnice koje njihova teška mehanizacija koristi.

“Međutim, to ne rade kako treba. Održavali su ga tako što su popunjavali rupe zemljom. Kada padne kiša, rupe se opet otvore, još više nego ranije. Tako da je put u užasnom stanju”.

Mještani Lijeve Rijeke su više puta upozoravali da su putevi na tom području u katastrofalnom stanju, prvenstveno zbog upotrebe teške mehanizacije za potrebe izgradnje auto-puta.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u oktobru prošle godine je podržao građane Mjesne zajednice Lijeva Rijeka, “koji s pravom zahtijevaju da kineska kompanija CRBC tokom izgradnje auto-puta ispunjava svoju ugovornu obavezu u dijelu održavanja regionalnog puta Podgorica-Veruša-Uvač-Mateševo”.

Bonus video: