Odgovor Opštine Danilovgrad Bojoviću: Već je kupljen, mi ne možemo i ne želimo

"A o stanju danilovgradske privrede, umjesto Vaših paušalnih ocjena, možda bi bilo bolje da se informišete kod uspješnih privrednika. Na sreću građana Danilovgrada, njih ima sve više, što znači otvaranje novih radnih mjesta"
68 pregleda 7 komentar(a)
Branislav Đuranović, Foto: Savo Prelević
Branislav Đuranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.12.2017. 19:43h

Iz kabineta predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića saopštili su da ne mogu i ne žele da kupe odbornika DNP-a Dragana Bojovića.

Reagujući na tekst “Trgovci dušama, koliko nudite?“, objavljen u ponedjeljak, navode da je neko to već uradio.

Reagovanje objavljujemo u cjelosti:

“Na otvorenu ponudu da g. Bojović pokaže svoju stručnost i radi u interesu svih građana Danilovgrada, javnost se upoznala sa novim repertoarom uvreda i nipodaštavanja grada i građana. Ne možemo Vas kupovati, niti želimo. Neko je to već uradio, o čemu slušamo svaki dan u Višem sudu u Podgorici. I dok naše uspješne projekte podržavaju evropski fondovi, u Vaše neuspjele poduhvate ulažu neki drugi.

Nego, svakako posla u lokalnoj upravi ima za sve vrijedne ljude koji su spremni i voljni da svojim idejama i pregalaštvom doprinose razvoju Danilovgrada. Kako nijeste spremni da se uhvatite u koštac sa brojnim izazovima i ponudite ideje, od Vas građani mogu samo čuti puste snove o useljenju u zgradu opštine. Kako Vi i vaši ulazite u zgrade institucija imali smo prilike da gledamo u direktnom prenosu ispred parlamenta u Podgorici krajem 2015. godine.

Budite svjesni da su građani Danilovgrada mudri i odvažni ljudi, koji prepoznaju i adekvatno vrednuju Vašu praznu priču i samoobmanu u odnosu na rezultate rada lokalne uprave.

Niti ima viška zaposlenih, o čemu ste se mogli informisati kroz riječi ministarke javne uprave, a objektivne ocjene iskazao je i šef Delegacije EU u Crnoj Gori koji je rekao da Danilovgrad uspješno koristi raspoloživu finansijsku podršku Evropske unije. Brojni partneri, ambasadori i drugi vide drugačiju sliku našeg grada od vaše. Vjerovatno od ostrašćenog pogleda, ne vidite bulevar, dva gradska trga, obalu Zete, zgradu Centra za kulturu, put do manastira Ostrog, novu gradsku trafo-stanicu, brojne vodovode itd. Ne vidite urađeno, ne čujete riječi prijatelja i partnera, a sopstveno vaspitanje Vam ne smeta da vrijeđate.

Za očekivati je da Vam puno toga smeta u radu lokalne uprave. Biće ipak da Vam najviše smeta izborni cenzus. Do njega ćete teško doći pljuvanjem i uvredama. Biće i to još jedna nesavladiva prepreka vrijedna pokušaja političkog očajnika da sebi da na važnosti. U tom naumu neće Vam pomoći ni politički pamfleti, ni fenjeri.

A o stanju danilovgradske privrede, umjesto Vaših paušalnih ocjena, možda bi bilo bolje da se informišete kod uspješnih privrednika. Na sreću građana Danilovgrada, njih ima sve više, što znači otvaranje novih radnih mjesta.

I dok Vi pišete, i performansima skrećete pažnju na Vašu političku nevažnost, mi ćemo i dalje raditi za dobro svih građana Danilovgrada, znajući da su ostvareni rezultati, planirani projekti i vaspitano ponašanje sigurna preporuka za nastavak povjerenje građana”.

Bonus video: