Komnenović, Carević i Katić: Država da obezbjedi subvencije

U molbi se navodi kako su u opštinama Tivat i Budva od 10.februara, a u opštini Herceg Novi od 25.februara na snazi mjere potpunog zatvaranja privrednih društava i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenim proizvodima

13868 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Opštine
Foto: Opštine

Predsjednici opština Tivat, Budva i Herceg Novi, Željko Komnenović, Marko Carević i Stevan Katić, uputili su danas zajedničku molbu ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću da u tim opštinama, djelatnostima kojima je zabranjen rad shodno važećim mjerama u borbi protiv pandemije koronavirusa, omogući pomoć u vidu subvencija.

U molbi se navodi kako su u opštinama Tivat i Budva od 10.februara, a u opštini Herceg Novi od 25.februara na snazi mjere potpunog zatvaranja privrednih društava i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenim proizvodima. Zbog toga tri gradonačelnika ovim putem predlažu odobrenje subvencija u iznosu od 100% bruto zarade za vrijeme u kome su zatvoreni za rad, za svakog radnika.

„Opštine Tivat, Budva i Herceg Novi će pomenutim privrednim društvima i preduzetnicima i iz svojih nadležnosti omogućiti dodatnu podršku.“- navodi se u dokumentu koji potpisuju predsjednici ove tri opštine.

Bonus video: