preporuka javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama

Ministarstvo: Preći na onlajn nastavu sljedeće sedmice

"Uzimajući u obzir da se treći klasifikacioni period završava 31. marta, ukoliko se ocjenjivanje učenika i verifikovanje ocjena od odjeljenskih i nastavničkih vijeća ne završi do tada, škole to mogu realizovati početkom četvrtog klasifikacionog perioda", kazali su iz Ministarstva

25146 pregleda 519 reakcija 22 komentar(a)
Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta danas je svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporučilo da sljedeće sedmice nastavu organizuju onlajn.

Ministarstvo je javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama peporuku uputilo u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

"Uzimajući u obzir da se treći klasifikacioni period završava 31. marta, ukoliko se ocjenjivanje učenika i verifikovanje ocjena od odjeljenskih i nastavničkih vijeća ne završi do tada, škole to mogu realizovati početkom četvrtog klasifikacionog perioda", kazali su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da se onlajn nastava za osnovne i srednje škole emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Kako su naveli iz Ministarstva, za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Iz tog resora podsjećaju da su sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni na You Tube - kanalu Uci Doma i na portalu www.ucidoma.me i da su razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.