Kadar SD-a opet nije prošao

Kurbegovića nije podržao nezavisni odbornik Šećer Bajrović, koji je nedavno napustio SD
374 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja grijanje, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja grijanje, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.12.2017. 18:59h

Odbor za izbor i imenovanje Skupštine opštine Pljevlja nije juče podržao predog Upravnog odbora preduzeća “Grijanje” da se za izvršnog direktora izabere mašinski inžinjer Ramiz Kurbegović.

Prema koalicionom sporazumu, to mjesto pripalo je Sodijaldemokratama.

“Pomenuta tačka nije dobila potrebnu većinu. Što znači da se neće razmatrati na plenarnom zasjedanju”, kazao je predsjednik Odbora Danijel Živković (DPS).

Izbor Kurbegovića nije podržao nezavisni odbornik Šećer Bajrović, koji je prije nekoliko mjeseci napustio Socijaldemorate zbog neslagnja oko izbora predsjednika Opštinskog odbora te partije.

Bajrović je bio uzdržan.

Protiv izbora Kurbegovića glasali su opozicioni odbornici Dušan Jović i Nikola Rovčanin, a za njegov izbor odbornici DPS-a Danijel Živković i Zoran Tabaš i Kenana Strujić (BS).

Sjednici nije prisustovala odbornica Pokreta za Pljevlja Sanja Đondović.

Predjednica Opštinskog odbora SD u Pljevljima Nataša Marković kazala je da joj je žao što Kurbegović nije dobio podršku, jer je “više nego dobro rješenje”.

“Pojedini članovi odbora nijesu uvidjeli sve kvlitete koje posjeduje Kurbegović. Takva odluka će loše uticati na rad preduzeća i na građene koji koriste usluge grijanja”.

Ista situacija dogodila se i krajem juna kada ni Ifet Avdović (SD) nije dobio potrebnu većinu.

Izbor Avdovića nije podržala Strujićeva.

“Grijanje” već godinu nema izvršnog direktora, nakon što je sredinom decembra prošle Besalet Bošković podnio neopozivu ostavku.

Funkciju v.d. izvršnog direktora obavlja jedna od zaposlenih.

Nakon što je DPS sa koalicionim partnerima 2014. u Pljevljima preuzeo vlast, mjesto direktora “Grijanja” pripalo je SDP-u, a nakon razlaza u toj partiji SD-u, čiji je Bošković bio kadar .

Prije Boškovića, direktor “Grijanja” bio je Branislav Veljković kojeg je Odbor direktora smijenio zbog navodnog potpisivanja štetnog ugovora... Veljković je jedini pljevaljski rukovodilac koji je nakon raskola u SDP-u podržao Ranka Krivokapića, dok su ostali prešli u SD Ivana Brajovića.

Bonus video: