MINISTARSTVO PROSVJETE

Nastava i provjera znanja naredne sedmice onlajn

“Preporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja”, kazali su iz MPNKS

23164 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom naredne sedmice i nastava i provjera znanja odvijaće se onlajn. To je “Vijestima” saopšteno u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Iz tog resora juče je saopšteno i da su svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da tokom cijele sljedeće sedmice nastavu organizuju onlajn.

"Preporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja", kazali su iz MPNKS.

Istakli su i da, uzimajući u obzir da se treći klasifikacioni period završava 31. marta, ukoliko odjeljenska i nastavnička vijeća do tada ne završe ocjenjivanje učenika i verifikovanje ocjena, škole to mogu realizovati početkom četvrtog klasifikacionog perioda.

Podsjetili su da se onlajn nastava za osnovne i srednje škole emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu, na portalu za nastavnike i internet stranici Ministarstva. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na Youtube kanalu Uci Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.

“O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, zaključili su iz MPNKS.

Preporučujemo za Vas