U Domu učenika i studenata u Beranama evidentirano nekoliko slušajeva korone, uprave kaže da situacija "nije dramatična"

"Ukoliko rezultati sprovedenih testiranja budu upućivali na obavezu preduzimanja radikalnijih mjera, sigurno je da ćemo postupiti na odgovarajući način"

7591 pregleda 3 komentar(a)
Dom učenika i studenata u Beranama, Foto: Tufik Softić
Dom učenika i studenata u Beranama, Foto: Tufik Softić

Direktor Doma učenika i studenata u Beranama Onur Babajić potvrdio je "Vijestima" da je u toj javnoj ustanovi evidentirano nekoliko slučajeva korone.

On je kazao da situacija "nije dramatična", a da je trenutno zaraženo pet korisnika usluga Doma.

Kazao je da ustanova ima preko 200 korisnika i da se od početka pojave epidemije sprovode najstrože mjere i preporuke zdravstvenih vlasti.

Babajić je kazao da je preventivno testiran još jedan broj stanara Doma i da su u stalnom kontaktu sa epidemiološkom službom u Beranama.

"Ukoliko rezultati sprovedenih testiranja budu upućivali na obavezu preduzimanja radikalnijih mjera, sigurno je da ćemo postupiti na odgovarajući način", rekao je Babajić.

Prema nejgovim riječima olakšavajua okolnost je to što naredne sedmice se prelazi na onlajn nastavu pa će kapaciteti Doma biti rasterećeni, a kontrola nad pojavom virusa olakšana.

Bonus video: