Božović: Rusi su dobrodošli u Budvu

Glavni ideolog Rodine i predsjednik političkog savjeta Birjukov je podsjetio da je „Rodina“ i Demokratska narodna partija crnogorska partija su zaključile ugovor o međusobnoj saradnj
453 pregleda 5 komentar(a)
Rodina, Budva, Foto: Opština Budva
Rodina, Budva, Foto: Opština Budva
Ažurirano: 13.12.2017. 14:06h

Delegacija ruske partije Rodina, čiji je osnivač potpredsjednik ruske Vlade Dmitri Rogozin, boravila je u posjeti Opštini Budva a domaćin su joj bili predstavnici budvanskog odbora Demokratskog fronta.

Visokog funkcionera Rodine Fjodor Birjukov, član Izvršnog odbora, Alekseja Riljeva i Vladimir Laktušin, predsjednik podmlatka te partije dočekao je predsjednik Skupštine opštine Đorđije Vujović, menadžer grada Milo Božović i direktor „Parking servisa“ Jovan Gregović.

Glavni ideolog Rodine i predsjednik političkog savjeta Birjukov je podsjetio da je „Rodina“ i Demokratska narodna partija crnogorska partija su zaključile ugovor o međusobnoj saradnji.

„Naša posjeta je povodom međupartijske saradnje, a sve zbog sudskog procesa koji se vodi u Podgorici , gdje se sudi članovima DNP. Došli smo da podržimo svoje drugove iz DF i da im prenesemo da ih podržavaju građani Rusije. Proces ima političku pozadinu i apsurdan je kao roman Franca kafke“, kazaoa je Birjukov.

Navodeći da mu je drago što su dopli u Crnu Goru, Birjukov je podsjetio da bliskost i povezanost Crne Gore i Rusije.

„U Budvu dolazi dosta ruskih turista. Drago nam je na čelku Skupštine opštine predstavnik DF i vjerujem da će grada procvjetati i primjer ostalima u Crnoj Gori“, naveo je on.

Menadžer grada Milo Božović poručio je da su ruski državljani dobrodošli u Budvu, uprkos negativnim potezima koje vuče crnogorska Vlada.

„Pored tradicionalnih prijateljskih odnosa koje imamo sa Ruskom federacijom, našem gradu je jako bita i taj ekonomski efekat koji ostvaruju njihovi državljani. Ruski turisti su ostvarili više od 1.9 miliona noćenja u Budvi, preko 163 hiljade gostiju iz Rusije su posjetile ove godine Budvu. Mi želimo da im kažemo da su ovdje dobrodošli da gradom upravlja prijateljski raspoložena uprava. Da su oni najvažniji turisti koji posjećujhu ovaj grad. Ishitrene odluke Vlade uvođenje sankcija, nije nešto sa čim se mi u budvi slažemo, već naprtovi, mislimo da je to sramna odluka“, kazao je Božović.

Bonus video: