Kolektor na hercegnovskoj rivijeri biće završen polovinom aprila naredne godine

Površine koje su devastirane zbog gradnje kolektora, biće vraćene u prvobitno stanje, a radovi će početi nakon novogodišnjih i božićnih praznika. To podrazumijeva i vraćanje kamena na Šetalištu pet Danica na dionici od Forte Mare do hotela Plaža
0 komentar(a)
Kolektor Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Kolektor Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.12.2017. 13:45h

Do kraja ove godine biće završeni svi građevinski radovi, elektro radovi i montirana sva mašinska oprema na primarnom kanalizacionom kolektoru. Biće završeno i ispitivanje na vododrživost i pritisak kompletno izgrađenog sistema”, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare potpredsjednica Opštine Danijela Đurović. Ona je navela da je kompletan završetak projekta planiran za drugu polovinu aprila naredne godine.

Direktorica Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi Jelena Đaković je kazala da je do sada 60 odsto kolektorske mreže do danas “primljeno i testirano i sve dokumentovano”.

Đurović je najavila i nastavak radova na spajanju postojeće sekundarne kanalizacije na pojasu hercegnovske rivijere. Objasnila je i da će na rivijeri 65 odsto objekata će biti spojeno na novi sistem. Nakon toga slijedi priključenje individualnih objekata koji do sada nisu bili priključeni.

Površine koje su devastirane zbog gradnje kolektora, biće vraćene u prvobitno stanje, a radovi će početi nakon novogodišnjih i božićnih praznika. To podrazumijeva i vraćanje kamena na Šetalištu pet Danica na dionici od Forte Mare do hotela Plaža.

“ U saradnji sa našim komunalnim preduzećima izvršena je identifikacija svih nastalih šteta prilikom izvođenja i proslijeđena jenadzoru i izvođaču radi otklanjanja”, kazala je Đurović.

Podsjećamo da završetak projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže duge 33 kilometra, 11 pumpnih postrojenja, podmorskog ispusta i fpostrojenja za preradu otpadnih voda u Meljinama, čija je ukupna vrijednost preko 31 milion eura, kasni četiri godine.Đurović je najavila da će nakon završetka svih radova utvrditi zbog čega je toliko kasnio završetak izgradnje kolektora i postrojenja i ko je za to odgovoran.

Bonus video: