Aplikacija za praćenje radova na kolektoru u Podgorici

Posebne pogodnosti aplikacije predstavljaju, kako su pojasnili opcija dobijanja obavještenja o radovima na teritoriji Podgorice, zatvaranju i otvaranju saobraćajnica i drugih informacija relevantnim za kretanje i funkcionisanje građana

2780 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Podgorica.me
Foto: Podgorica.me

Iz Glavnog grada su saopštili da su pokrenuli aplikaciju preko koje će građani moći da prate radove na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom kolektorskom mrežom.

"Novosti i informacije o napretku radova u okviru projekta izgradnje, osim na sajtu, od sada će biti dostupne i na aplikaciji. Besplatna za preuzimanje, dostupna i Android i iOS korisnicima, OVPG mobilna aplikacija omogućava praćenje realizacije projekta u svim fazama i na svim lokacijama aktivnih radova u Podgorici.

Osim osnovnih informacija o fazama i komponentama projekta, aktuelnim dešavanjima, posebne pogodnosti aplikacije predstavljaju, kako su pojasnili opcija dobijanja obavještenja o radovima na teritoriji Podgorice, zatvaranju i otvaranju saobraćajnica i drugih informacija relevantnim za kretanje i funkcionisanje građana Podgorice.

"Interaktivna mapa na kojoj su prikazane ulice kroz koje prolazi sekundarna kanalizaciona mreža, uz uvid u one u kojima su radovi završeni, u toku ili u najavi. Ovo je projekat koji ne znači samo izgradnju novog sistema za prečišćavanje kojim rješavamo višegodišnji problem Podgorice, već i njen opšti razvoj, dugoročno rješenje pitanja otpadnih voda i očuvanja životne sredine. Vodeći se time i vizijom o digitalnoj transformaciji društva, željeli smo servisne i druge važne informacije o projektu da učinimo još dostupnijim svima i uvijek. Mobilna aplikacija je jednostavna, pregledna i nadasve korisna zahvaljujući blagovremenim obavještavanja o radovima i fazama", navodi se iz "Vodovoda i kanalizacije".

Bonus video: