U Mojkovcu bi samo jedna firma zemlju u zakup

Zemljište je bilo moguće zakupiti na deset godina, uz produžetak ugovora na još toliko

3706 pregleda 2 komentar(a)
Biznis zona, Foto: Opština Mojkovac
Biznis zona, Foto: Opština Mojkovac

Samo jedna firma, lokalno preduzeće “Agrogora organic fruits“, javila se na javni poziv Opštine Mojkovac za davanje u zakup zemljišta predviđenog za biznis zonu “Babića Polje“.

Drugih ponuđača, kako je objavila Komisija za vrednovanje ponuda, nije bilo.

Opština je javnim pozivom ponudila oko 11.000 metara kvadratnih, odnosno četiri parcele, na prostoru predviđenom za biznis zonu.

Zemljište je bilo moguće zakupiti na deset godina, uz produžetak ugovora na još toliko.

Za zainteresovane investitore bile su predviđene i brojne olakšiće. Tako bi cijena godišnjeg zakupa metra kvadratnog za one koji namjeravaju da pokrenu proizvodnu djelatnost i zaposle od 3 do 20 radnika iznosila 5 centi. To se odnosi na parcele površine od 1.500 do 8.000 m2, uz obavezu investitora da na njima izgradi odbjekte površine 20 do 30 odsto od površine parcele.

Slični uslovi su i za investitore koji namjeravaju da se na prostoru biznis zone bave trgovinom na veliko.

Dodatne olakšice su i oslobađanje plaćanja naknade za komunalno opremanje zemljišta za invenstitore koji zaposle više od 10 radnika, a smanjenje te dažbine za 85 odsto za one koji obezbijede otvaranje 6 do 10 radnih mjesta. Samo 30 odsto naknade plaćaće investitori koji zaposle od 3 do 5 radnika.

Investitori koji se bave proizvodnjom, doradom, pakovanjem i preradom poljoprivrednih proizvoda, biće oslobođeni plaćanja poreza na nepokretnosti tokom cijelog trajanja zakupa.

Bonus video: