Miločer: Posječeni borovi na gradilištu Kraljičine plaže

Rađenović je kazao da očekuje da ministar u što hitnijem roku preduzme sve aktivnosti kako bi se dalja devastacija zaustavila

9455 pregleda 56 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Čitalac Vijesti
Foto: Čitalac Vijesti

Nekoliko borova posječeno je na gradilištu budućeg hotela Kraljičina plaža i apartmana za tržište u Budvi.

Investitor je kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Mještani i Mjesna zajednica Sveti Stefan još ranije su tražili da se zaustavi gradnja. Sječa borova bila je ranije povod protesta.

“Sječa borova u Miločerskom parku se nastavlja. Očekujem u što hitnijem roku da će nadzorni ministar preduzeti sve aktivnosti kako bi se dalja devastacija zaustavila. Mi nismo odustali od svojih zahtjeva, a to je, ponoviću, zaustavljanje dalje sječe borova u Miločerskom parku, zaustavljanje investitora i zakupca "HTP Miločer" i firme "Adriatic propertes" doo Budva od dalje betonizacije i izgradnje stanova za tržište, oslobađanje komunikacije i plaža", kazao je Vijestima član Savjeta MZ Sveti Stefan, mještanin Svetog Stefana i odbornik Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.

Istakao je da je jedino prihvatljivo za GP URA, ali i većini mještana Svetog Stefana i Pržna, izgradnja hotela visoke kategorije na mjestu nekadašnjeg hotela "Kraljičina plaža".

"Ovom urbanocidu u prirodi se mora hitno stati na kraj. Očekujem i hitnu posjetu resornog ministra Ratka Mitrovića koji bi se na licu mjesta uvjerio o svemu navedenom. Takođe očekujemo i izvještaj komisije koja je formirana za proispitivanje sklopljenog ugovora između Vlade i zakupca, kao i građevinske dozvole izdate za ovaj objekat", kazao je Rađenović.