NPCG: Očekujemo punu podršku građana, ribarskih udruženja i nadležnih službi u periodu ribolovnog zabrana

"Tokom perioda ribolovnog zabrana efikasnije će se kontrolisati pijačna i vanpijačna mjesta kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri suzbila nelegalna prodaja ribe, a svi počinioci sankcionisali", rekli su iz NPCG

4163 pregleda 3 komentar(a)
NP Skadarsko jezero, Foto: Arhiva NPCG
NP Skadarsko jezero, Foto: Arhiva NPCG

Nacionalni parkovi Crne Gore očekuju punu podršku građana, posebno registrovanih ribarskih udruženja i lokalnih zajednica sa prostora NP Skadarsko jezero, kao i predstavnika nadležnih državnih službi tokom perioda ribolovnog zabrana, navodi se u saopštenju Nacionalnih parkova Crne Gore.

Oni su, zajedno sa predstavnicima NP Skadarsko jezero, održali sastanak kome su prisustvovali i predstavnici Uprave policije, komunalne policije iz Podgorice, inspektorka za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, registrovani ribari, NVO Carp security group, kao i iz Mjesne zajednice Rijeka Crnojevića.

Sastanak je, navodi se u saopštenju, održan juče, a tema je bila početak ribolovnog zabrana koji je stupio na snagu 15. marta i koji će trajati do 15. maja 2021. godine.

Iz NP Crne Gore saopšteno je da su svi prisutni iskazali spremnost da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti daju doprinos u suzbijanju svih oblika krivolova i vršenja nezakonitih radnji u NP Skadarsko jezero.

"U cilju efikasnije kontrole akvatorijuma, Služba zaštite Nacionalnog parka je dodatno ojačana kako ljudskim, tako i tehničkim kapacitetima. U toku je procedura za postavljanje termalne kamere za kontrolu terena rejona Malog blata", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali i da je na sastanku istaknuto da je od velikog značaja pravovremeno reagovanje nadležnih organa i saradnja sa svim registrovanim ribarima, kao i mjesnim zajednicama koje gravitiraju ovom zaštićenom području.

"Tokom perioda ribolovnog zabrana efikasnije će se kontrolisati pijačna i vanpijačna mjesta kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri suzbila nelegalna prodaja ribe, a svi počinioci sankcionisali", rekli su iz NPCG.

U cilju efikasnijeg suzbijanja nezakonite prodaje ribe, građani mogu prijaviti sve slučajeve na broj telefona Komunalne policije 067 002 005. Takođe građani mogu prijaviti sve slučajeve nelegalnog izlova ribe na broj telefona Službe zaštite NP Skadarsko jezero 067 344 496.

Bonus video: