Francuska spremna da pomogne u svim segmentima zdravstva

Borovinić Bojović je upoznala ambasadora sa aktivnostima resora na čijem je čelu u prethodna tri mjeseca

3616 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja

Izuzetno dobra saradnja i kvalitetni međudržavni odnosi Crne Gore i Francuske imaju dugu tradiciju i u narednom periodu će se dodatno unapređivati, uz nesumnjivu podršku u svim oblastima, poručeno je sa sastanka ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijem.

Borovinić Bojović je, kako je saopšteno iz ministarstva, upoznala ambasadora sa aktivnostima resora na čijem je čelu u prethodna tri mjeseca, sa posebnim osvrtom na borbu protiv pandemije izazvane koronavirusom, kao sa i prioritetima u narednom periodu.

Izrazila je zadovoljstvo zbog spremosti Francuske da pomogne crnogorskom zdravstvenom sistemu i posebnu zahvalnost uputila dr Hazriji Adi Mustafić, koja je porijeklom sa ovih prostora "i veliki je prijatelj Crne Gore".

Dr Mustafić, kardiolog i epidemiolog crnogorskog porijekla, radi u pariskoj Univerzitetskoj bolnici Ambroise-Paré i, prema riječima Borovinić Bojović, u stalnoj je komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja, sa željom da, kroz konkretne aktivnosti i pomoć, doprinese unapređenju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.

Timonije je, kako ističu iz ministarstva, ponovio da je Francuska spremna da pruži Crnoj Gori pomoć i podršku u svim segmentima zdravstva i izrazio uvjerenje da će kvalitetna i intenzivna saradnja nastaviti u narednom periodu.

Uputio je ministarki Borovinić Bojović poziv za zvaničnu posjetu francuskom Ministartsvu zdravlja.

Bonus video: