Sanaciju ulice u Donjim Kokotima čekaju od 2018.

Nakon sanacije kvara na vodovodnoj mreži, put u naselju ostao raskopan skoro tri godine

9204 pregleda 5 komentar(a)
Iskopana ulica u Donjim Kokotima, Foto: Privatna arhiva
Iskopana ulica u Donjim Kokotima, Foto: Privatna arhiva

Mještani Donjih Kokota, odnosno Ulice 3, apelovali su na nadležne u Glavnom gradu da napokon poprave tu ulicu, koja je raskopana još od 2018, kada su iz “Vodovoda” popravljali kvar u naselju.

Kako su pojasnili, u martu 2018. dogodio se kvar na cjevovodu, a radnici “Vodovoda” su morali da bagerom iskopaju asfalt, kako bi zamijenili cijev u dužini od 60 metara.

Mještani ističu da su izrevoltirani što toliko čekaju nadležne i što ih gradske službe dugo ignorišu.

Iz Glavnog grada nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li će i kada sanirati tu ulicu, kao i zbog čega se na to čeka od 2018. godine.

“Kvar su sanirali veoma brzo toga dana, a kazali su nam da će nakon toga popraviti ulicu. Međutim, evo prođoše godine, a mi nemamo asfalt i normalan prilaz kućama. Stalno su nam obećavali da će to uraditi. Međutim, kada nazovemo ‘Puteve’, kažu nam da to nije njihova nadležnost, već ‘Vodovoda’. A iz ‘Vodovoda’ isto tako prebacuju odgovornost”, istakao je mještanin Igor Vlahović.

On je rekao da ne zna šta da rade, da su iz “Vodovoda” i “Puteva” prestali da im se javljaju na telefon, a ulica svakog dana sve više propada. Pojasnio je da je imao redovnu komunikaciju sa službenicima “Puteva” i “Vodovoda”,

“Kada su radili na kvaru, bager je morao da diže asfalt, pa je tako oštećen i sloj koji je ostao na ulici. Kopali su od šahte duž ulice, kako bi zamijenili cijev. Otvaraju se rupe, a zbog ovoga kanala ne možemo da priđemo kućama. Nedavno sam imao popravku oštećenja na automobilu, koja su prouzrokavana vožnjom preko kanala i rupa. Popravka me koštala 280 eura”, kazao je Vlahović.

On je istakao da mještani strahuju da će propasti asfalt duž čitave ulice, jer je uveliko načet.

I mještanin Vladimir Vukčević potvrdio je da je ta saobraćajnica iskopana godinama i naveo da je sramota da nadležni se ne okreću na njihove apele da ulicu saniraju.

“Ne mogu da shvatim da su to tako ostavili. Prema zakonu su dužni da vrate to u prvobitno stanje. Da je neko od nas prekopao ulicu zbog priključenja, a nije uradio sanaciju, kaznili bi ga, što je i normalno. Ali, mi imamo preduzeća Glavnog grada, koja ne poštuju propise njihovih nadležnih”, kazao je Vukčević. On je istakao da mještani redovno plaćaju komunalije, izdvajaju novac za puteve, kroz registraciju vozila.

“I treba ovoliko da čekamo da saniraju tih nekih stotinjak metara, nema ni toliko mislim. Treba da prestanemo da plaćamo komunalije, jer novac od toga ne ide za naše potrebe, kao što bi trebalo”, revoltiran je Vukčević.

Kako su pojasnili mještani, taj problem se ne tiče samo njih, jer ulicom prolaze i automobili drugih građana, koji koriste tu saobraćajnicu.

Mještani te ulice i ranije su apelovali na Glavni grad da saniraju iskopanu ulicu.

Bonus video: