Katastar u Tivtu ne radi mjesecima

Od hapšenja Kovačevića Tivćani ne mogu završiti ništa u katastru. Komnenović pisao Spajiću

8470 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Opština Tivat uputila je početkom marta molbu Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, kako bi bio uspostavljen rad Uprave za nekretnine - Područne jedinice Tivat.

“Kancelarija Uprave za nekretnine zatvorena je već više mjeseci, pa građani imaju veliki problem završavanja i najjednostavnijih administrativnih poslova. U dopisu koji je potpisao predsjednik Opštine Željko Komnenović, problem predstavlja nemogućnost pribavljanja listova nepokretnosti, te nemogućnost sprovođenja prometa nepokretnosti. Takođe, izgubljeno je vrijeme u postupcima eksproprijacije, a nemoguće je pribaviti i potrebnu dokumentaciju u svrhu vođenja sudskih postupaka”, saopšteno je juče iz lokalne uprave.

Kancelarije područnog odjeljenja u Tivtu zatvorene su i taj organ ne radi sa strankama još od kraja prošle godine kada je u akciji policije i Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje u malverzacije prilikom upisa državne svojine u pojasu morskog dobra u Tivtu kao private imovine, uhapšen direktor UZN Dragan Kovačević (SD), načelnica tivatskog Katastra Ana Lakićević i još nekoliko sa njima povezanih lica.

Zbog toga građani i privreda trpe veliku štetu jer ne mogu završiti njednu pravnu radnju koja je vezana za raspolaganje nekretninama na teritoriji Opštine. Brojni upravni predmeti koji su prošle godine pokrenuti pred tivatskim odjeljenjem UZN ostali su netaknuti i građani, kompanije, pa čak i Opština, ne mogu da završe pravne radnje koje su povezane sa Katastrom. Brojna dosadašnja obraćanja nezadovoljnih stranaka Ministarstvu nisu produkovala nikakav odgovor, niti je bilo ko od nadležnih organa ponudio bilo kakvo riješenje problema.

“Opština Tivat moli Ministarstvo finansija da pomogne kako bi se uspostavio rad tivatskog Katastra i time se adekvatno odgovorilo na potrebe građana Tivta. Od novog rukovodstva Uprave za nekretnine, Opština očekuje hitnu reakciju, efikasan rad i saradnju”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Bonus video: