Veruša: Prva smjena stiže 3. januara u odmaralište

Smjene u odmaralištu na Veruši će trajati po šest dana, tako da će druga startovati 9. januara, a treća 15. januara
453 pregleda 1 komentar(a)
Veruša, Foto: Arhiva Vijesti
Veruša, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.12.2017. 20:23h

Dječje odmaralište „Dječjeg saveza“ na Veruši ove zime će prve goste dočekati 3. januara.

Direktor „Dječjeg saveza“ Saša Milošević izjavio je da je već sada sve spremno za dolazak djece, ali da će rad odmarališta biti organizovan u skladu sa zimskim raspustom. Stoga će na Veruši, najavio je Milošević, biti organizovane tri smjene. Šestodnevni boravak na Veruši košta 105 eura.

„Prva smjena đaka će doći 3. januara. Neki od naših radnika će i Novu godinu dočekati u odmaralištu kako bi sve u potpunosti bilo spremno za dolazak djece. Smjene će trajati po šest dana, tako da će druga startovati 9. januara, a treća 15. januara“, kazao je Milošević.

Iz uprave odmarališta se nadaju da će ove sezone biti snijega na Veruši, te će tradicionalno biti organizovana škola skijanja. Milošević je istakao da će djecu ove sezone dočekati 50 novih skija sa čizmama, što će obezbijediti uslove da svih 120 posjetilaca, koliko odmaralište može da ugosti, mogu da pohađaju školu skijanja.

„Takođe je bitno napomenuti i da je reparirana i žičara, sajle su promijenjene“, kazao je Milošević.

Pripremljene su brojne aktivnosti za djecu, zabavnog i edukativnog karaktera. Planirana su i brojna tematska predavanja, a o svemu će voditi računa dječji instruktori.

Prošle godine je, zbog vremenskih uslova, na području Veruše bilo i nestanaka struje, ali Milošević kaže da će i sada kao i prošle godine sve biti obezbijeđeno za bezbjedan i udoban boravak djece.

„Kompletno je promijenjena posteljina, a nabavili smo i drvo za ogrijev, dok je u funkciji i agregat, tako da razloga za brigu neće biti“, dodao je Milošević.

Bonus video: