Opština Pljevlja će snositi polovinu troškova nabavke bicikala građanima

Pravo na subvenciju imaju svi građani sa prebivalištem u opštini Pljevlja, a prvih 60 koji ispune propisane uslove stiču pravo na subvenciju u visini od 50 odsto cijene, a najviše do 80 eura iznosa cijene bicikla

3520 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja snosiće polovinu troškova nabavke bicikala građanima te opštine, a za te namjene ove godine u Budžetu planirao je 5.000.

"Imajući u vidu da su zdravlje građana i zaštita životne sredine od posebnog značaja, jedan od ciljeva ove inicijative je uključivanje što više Pljevljaka da se počnu baviti fizičkom aktivnošću i koriste biciklo kao alternativni vid prevoza. Promocija zdravih stilova života kroz afirmaciju sporta i sportske kulture je jedan od prioriteta Opštine Pljevlja kao odgovorne lokalne uprave", kazali su u lokalnoj upravi koja je raspisala Javni poziv sa subvencijama građanima pri kupovini bicikala.

Pravo na subvenciju imaju svi građani sa prebivalištem u opštini Pljevlja, a prvih 60 koji ispune propisane uslove stiču pravo na subvenciju u visini od 50 odsto cijene, a najviše do 80 eura iznosa cijene bicikla.

Na Javni poziv se mogu javiti i maloljetna lica ukoliko posjeduju ličnu kartu, ili to u njihovo ime može uraditi roditelj ili staratelj.

Zainteresovani prijave mogu podnositi do 16. aprila

Bonus video: