"pozivamo na solidarnost i razumijevanje u cilju očuvanja zdravlja"

Kabinet predsjednika Vlade: Hvala svima koji pomažu u suočavanju sa zdravstvenom krizom

"Ipak, oni koji od samog početka stoje na prvoj liniji odbrane su zdravstveni radnici, kojima dugujemo zahvalnost za sve što su činili i čine da bi sačuvali živote i pomogli onima kojima je zdravstvena njega neophodna"

13489 pregleda 57 reakcija 14 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Na godišnjicu pojave prvog slučaja zaraze koronavirusom u Crnoj Gori izražavamo saosjećanje sa porodicama onih koji su u protekloj godini izgubili svoje najmilije, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore

Oni navode da je prethodni period obilježila bespoštedna borba za zdravlje građana, iz koje, kako naglašavaju, nažalost, nijesmo uvijek izlazili kao pobjednici.

Oni su apostrofirali na značaj zdravstvenih radnika.

"Ipak, oni koji od samog početka stoje na prvoj liniji odbrane su zdravstveni radnici, kojima dugujemo zahvalnost za sve što su činili i čine da bi sačuvali živote i pomogli onima kojima je zdravstvena njega neophodna", navodi se u saopštnju.

Zahvalili su i drugim službama.

"Ovo je ujedno prilika da u ime Kabineta predsjednika Vlade zahvalimo i prosvjetnim radnicima na istrajavanju da znanje prenose u neuobičajnim, takoreći nametnutim uslovima, pripadnicima službi bezbjednosti (vojsci i policiji) i inspekcijskih službi na danonoćnoj borbi u sprovođenju zakona i zdravstvenih mjera. Ništa manje zahvaljujemo i lokalnim komunalnim službama i volonterskim udruženjima na podršci našim građanima, ali i zaposlenima u trgovinama koji su iznijeli poseban teret ograničenja. Takođe i svim privrednicima, organizacijama i pojedincima koji su na svojevrstan način pomagali i pomažu u suočavanju sa zdravstvenom krizom i prevazilaženju njenih posljedica. Hvala i medijskom esnafu i svima koje možda nijesmo spomenuli, a razumjeli su, podržali i doprinijeli suočavanju sa krizom koja je pogodila cio svijet, pa i Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Oni su ponovili da nema uzvišenijeg cilja od čuvanja ljudskih života, kao i da će izvršna vlast usmjeriti sve raspoložive kapacitete ka njegovom ostvarenju.

"Danas je naša svakodnevica bitno drukčija od onoga što smo navikli i što priželjkujemo. Možda je ono što se nekada podrazumijevalo danas već privilegija, ali crnogorsko društvo ima potencijal da se iz svake nevolje i neveremena izdigne pobjednički. Tako će biti i ovog puta. Stoga, našu jednogodišnju borbu za očuvanje zdravlja građana prati i snažna borba za očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta kao preduslova obezbjeđivanja kvaliteta života i bržeg oporavka od ekonomske krize. Iako niko sa sigurnošću ne može reći kada će se ova kriza okončati, premijer i čitava Vlada predano rade na tome da se ubrza vakcinacija protiv koronavirusa, kako bi se život svih građana i građanki Crne Gore što prije vratio u normalne tokove, i kako bi turistički potencijal naše države bio maksimalno iskorišćen u sezoni koja je pred nama", navode iz Kabineta.

Oni su na kraju pozvali sve na solidarnost i razumijevanje.

"U uvjerenju da ćemo svi zajednički nastaviti da dajemo doprinos skorijem prevazilaženju aktuelne situacije, još jednom pozivamo na solidarnost i razumijevanje u cilju očuvanja zdravlja, kao preduslova daljeg napretka društva u cjelini" zaključuje u saopštenju kabineta premijera Crne Gore.

Preporučujemo za Vas