V.D. DiREKTORA POLICIJE

Brđanin prebačen u Beograd, komplikacije zbog koronavirusa

Brđanin je desetak dana liječen u Podgorici, a sinoć je zbog ozbiljnih komplikacija oko 19.30 prebačen u Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović"

88304 pregleda 1716 reakcija 209 komentar(a)
Brđanin, Foto: Filip Roganović
Brđanin, Foto: Filip Roganović

Zoran Brđanin, v.d. direktora Uprave policije nalazi se na liječenju od koronavirusa u Beogradu, saznaju "Vijesti".

Brđanin je desetak dana liječen u Podgorici, a sinoć je zbog ozbiljnih komplikacija oko 19.30 prebačen u Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović".

Razmatralo se da bude prebačen i na liječenje u Austriju.

Direktorka Kliničkog centra Ljiljana Radulović je kazala "Vijestima" da nikad nijedan pacijent koji se liječi od ovog virusa, na predlog te ustanove, nije poslat na liječenje vani.

"Po Pravilniku o slanju u inostranstvo Fonda za zdravstveno osiguranje, može se uputiti pacijent kome ne možemo da pruzimo dijagnostiku ili terapijsku proceduru na tlu Crne Gore, i to u ustanove koje se nalaze na listi inostranih ustanova sa kojima FZO ima potpisan ugovor. S tim u vezi, nijedan pacijent koji je bio obolio od kovida, nije upućen na liječenje u inostranstvo na teret Fonda, od trenutka od kada sam direktorka. U neslužbenim kontaktima sa kolegama u respiratornim centrima u Evropi, saopšteno nam je da nemaju kapaciteta za tretman osoba van svojih zemalja, jer su preopterećeni svojim kovid pacijentima", kazala je Radulović.

Brđanin je u februaru imenovan za vršioca dužnosti direktora policije, a ranije je bio načelnik Centra bezbjednosti Kotor i savjetnik ministra unutrašnjih poslova.

Odmah nakon dolaska na funkciju je smijenio dotadašnje pomoćnike direktora Uprave policije i postavio nove, a onda je smijenio i čelnike nikšićke policije.

Preporučujemo za Vas