FOTO i VIDEO: Ovako protiče vakcinacija u SC Morača

Preko 120 pacijenata vakcinisano je u prva četiri sata vakcinacije Sinofarmom, u periodu 8-12h, i ti podaci su, kako kažu zdravstveni radnici, zadovoljavajući imajući u vidu da će se vakcinacija obavljati i u nastavku dana

53367 pregleda 80 reakcija 36 komentar(a)
Počelo vakcinisanje Sinofarmom, Foto: Luka Zeković
Počelo vakcinisanje Sinofarmom, Foto: Luka Zeković

U Sportskom centru Morača u Podgorici, koji je ustupljen medicinskom osoblju kao jedan od punktova koji će služiti za vakcinaciju građana protiv koronavirusa, danas je počela vakcinacija kineskom vakcinom kompanije Sinofarm.

Prethodno je u "Bojama jutra" na TV Vijesti dr Momčilo Vukčević, načelnik Pedijatrije u Domu zdravlja u Podgorici, najavio vakcinaciju Sinofarmom i naglasio da je ta institucija i organizaciono i kadrovski spremna za bilo koji izazov u toku vakcinacije, pored toga što, kako je rekao, nose veliki teret epidemije pored redovnog posla.

Zdravstveni radnici su zadovoljni tokom vakcinacije, obzirom da je veći odziv i broj ljudi koji su se prijavili, rekli su "Vijestima" u SC Morača.

Oni su kazali da se i dalje vakciniše prioritetna grupa osoba starijih od 80 godina.

Preko 120 pacijenata vakcinisano je u prva četiri sata vakcinacije Sinofarmom, u periodu 8-12h, i ti podaci su, kako kažu zdravstveni radnici, zadovoljavajući imajući u vidu da će se vakcinacija obavljati i u nastavku dana.

Na ovom punktu obezbijeđena je fizička distanca, a prije vakcinacije se shodno redovnoj proceduri, obavlja pregled zdravstvenog stanja.

Sveto Jovanović (84) rekao je za "Vijesti" da je nedugo nakon prijave dobio poziv za vakcinaciju i poručuje da je vakcina ne samo preporučljiva, već, je kako kaže "potreba za sve".

"Vijestima" je nezvanično rečeno da se od sljedeće nedjelje očekuje prelazak, odnosno početak vakcinacije ostalih grupa, međutim taj broj varira i zavisi od prijava na dnevnom nivou.

Bonus video: