NAJVEĆA POTROŠNJA U GLAVNOM GRADU

Za struju u novembru prosječno 34 eura

Iz EPCG su kazali da su domaćinstva u novembru potrošila 104,25 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 17,6 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju
4 komentar(a)
račun za struju, Foto: Luka Zeković
račun za struju, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2019. 03:14h

Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 34 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,92 eura, dok je najveća potrošnja u novembru očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 42,05 eura”, navodi se u saopštenju.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 1,06 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,56 odsto kupaca.

“Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 52,6 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 179,25 hiljada kupaca”, dodaje se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da su domaćinstva u novembru potrošila 104,25 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 17,6 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, odnosno 1,2 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg novembra.

Iz EPCG su podsjetili da je u toku peti ciklus akcije Podijelimo teret, kojoj se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije.

“Uslov je da su plaćena tri posljednja računa. Učešćem u akciji domaćinstva dug izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća i uz obustavu daljeg obračuna zatezne kamate, dok je ugovor na snazi. Akcija traje do kraja mjeseca”, rekli su iz EPCG.

Sva domaćinstva koja 31. januara naredne godine ne budu imala dug za utrošenu električnu energiju, postaće novi članovi Zlatnog tima.

“Ispunjavanjem tog uslova, svi članovi Zlatnog tima automatski će se naći u bazi za učešće u nagradnoj igri koju organizuje EPCG”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas