Jokić: U narednim danima biće aktivni svi punktovi za vakcinaciju, spremno dočekujemo nove doze

Ističe da je za dva dana vakcinisano skoro 800 građana starijih od 80 godina, a za kućnu vakcinaciju prijavljeno je oko 750 osoba

11955 pregleda 13 komentar(a)
Jokić, Foto: UCG
Jokić, Foto: UCG

Dom zdravlja Podgorica je u prethodna dva dana vakcinisao skoro 800 građana starosne dobi preko 80 godina, a u narednim danima biće aktivni svi punktovi za vakcinaciju koje smo obećali građanima, što znači da će biti vakcinisano 1.000 i više građana dnevno, kazao je Danilo Jokić, direktor Doma zdravlja Podgorica.

On je rekao da pored vakcinacije koju obavljaju na za to predviđenim punktovima, imaju već oko 750 prijavljenih građana za kućnu vakcinaciju, te su stoga patronažne službe na terenu u dvije smjene.

"Pratimo smjernice Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje i predviđenu dinamiku. Dom zdravlja Podgorica je pokazao da funkcioniše u punom kapacitetu i u ovom izazovnom vremenu. Takođe, moramo biti veoma ponosni na zdravstvene radnike koji obavljaju svoj posao svakodnevno i dokazuju da su oni Dom zdravlja, a ne objekti ili zgrade", poručio je Jokić.

On je dodao da Dom zdravlja spremno dočekuje i novu dozu vakcina koja je najavljena.

"Sigurni smo da ćemo u predviđenom roku završiti započetu imunizaciju. Ponavljam, DZ Podgorica je spreman da se odazove izazovu sa kojim se suočio i uspješno završava sve obaveze", zaključio je Jokić.

Bonus video: