Administrativni odbor predložio Skupštini da razriješi Ivanovića

Ivanović je objasnio članovima Odbora da ne postoji zakonski osnov za njegovo razrješenje, kao i da je uredno kod notara ovjerio dokumenta kojima se odjavio kao ovlašćeno lice iz Centralnog registra Privrednog suda
111 pregleda 44 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2017. 18:16h

Administrativni odbor predložio je Skupštini Crne Gore da razriješi Darka Ivanovića funkcije člana Savjeta Agecnije za elektronske medije.

Odluka je donijeta jednoglasno uz obrazloženje da je nakon isteka zakonom predviđenog roka obavljao funkciju ovlašćenog lica "Agencija medija N-Gage", i da nije pokreno upravni spor nakon odluke ASK.

Ivanović je na današnjem saslušanju kazao da ima neprijatnu sumnju da to korespondira sa njegovim radom u Agenciji a tiče se pojedinih operatera.

"Ako dođe do razrješenja to će biti pravi presedan i dokaz da nezavisni regulator i te kako može biti zavisan", kazao je Ivanović.

Ivanović je objasnio članovima Odbora da ne postoji zakonski osnov za njegovo razrješenje, kao i da je uredno kod notara ovjerio dokumenta kojima se odjavio kao ovlašćeno lice iz Centralnog registra Privrednog suda.

"Kažnjavati i razrješavati mene zbog greške neke institucije nije po zakonu", kazao je Darko Ivanović danas na zasjedanju skupštinskog Administrativnog odbora.

Poručio je i da će se ako bude razriješen žaliti Ustavnom sudu.

Skupštinski Administrativni odbor pokrenuo je 4. decembra proceduru za razrješenje člana Savjeta Agencije za elektronske medije (SAEM) Darka Ivanovića, iako je njegov kolega Boris Raonić, programski direktor Građanske alijanse danas ponudio poslanicima dokaz da Ivanović nije u konfliktu interesa.

Ivanović će se, najavio je predsjednik Administrativnoog odbora Luiđ Škrelja, naredne sjednice izjasniti o olduci Agencije za sprečavanje korupcije da krši Zakon jer nije napustio funkciju u privrednom društvu “Agencija medija N - Gage“.

Agencija je, shodno članu 38 Zakona o sprječavanju korupcije, donijela odluku kojom je utvrđeno da javni fukcioner Darko Ivanović, član Savjeta AEM-a, krši odredbe tog zakona zbog obavljanja dužnosti ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu ”Agencija medija N - Gage“.

Ivanović je ranije, na sjednici SAEM-a inicirao privremeno oduzimanje dozvole za rad Pink Montenegru, zbog grubih kršenja programskih standarda.

Galerija

Bonus video: