Podgorica: Iz Narodne kuhinje dnevno 700 obroka

Gradonačelnik Ivan Vuković i direktor škole „Sergije Stanić” Darko Vukčević obišli Narodnu kuhinju

4953 pregleda 15 komentar(a)
Sa jučerašnjeg obilaska, Foto: PG Biro
Sa jučerašnjeg obilaska, Foto: PG Biro

Iz Narodne kuhinje na Koniku se svakog dana na teritoriji Podgorice distribuira 700 besplatnih obroka.

To je saopštio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je sa direktorom Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić” Darkom Vukčevićem i saradnicima, juče obišao Narodnu kuhinju na Koniku i Ketering centar SSŠ „Sergije Stanić” na Zabjelu, gdje se pripremaju obroci za potrebe socijalno ugroženih građana Podgorice.

“Imao sam priliku da se uvjerim da, iako zbog ukupne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi, svakog dana je nažalost sve veća potreba za ovom vrstom podrške prema kojoj se naše kolege odgovorno odnose, a spremni smo da pomognemo i većem broju ljudi ukoliko bude potrebno u narednom periodu”, kazao je Vuković.

On je naveo da su uspostavili kvalitetnu saradnju sa Školom za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” i da koriste njihova znanja, iskustva i kapacitete, a kao rezultat toga, kvalitet usluge koje nudimo u okviru Narodne kuhinje je značajno unaprijeđen po mišljenju korisnika ovih usluga.

Vukčević je saopštio je da je Ketering centar ove javne ustanove nastao kao plod izuzetno dobre saradnje sa Glavnim gradom i potrebe jednog dijela građana za tom vrstom podrške.

“Upravo Ketering centar koji smo imali priliku da obiđemo je nastao na bazi potpisivanja tog ugovora i potreba u pripremanju i distribuciji ove vrste obroka. Takođe, jedan od razlog zbog kojeg je nastao ovaj centar je bio i cilj menadžmenta SSS ‘Sergije Stanić’, jeste da sačuvamo svako radno mjesto zato što je prethodna godina bila jako izazovna i drago mi je da smo uspjeli u toj namjeri”, naglasio je Vukčević.

Bonus video: