"osudio kršenje mjera na skupu građana u podgorici"

Bajić: Besmisleno zahtijevati ukidanje mjera kad se osnovne sračunato krše, inspekcije da ne sjede skrštenih ruku

"Pozivamo sve inspekcije da ne sjede skrštenih ruku i da im najavljeni masovni skupovi ne prolaze kao da za njih ne znaju, već da hitno i preventivno već od ovoga trenutka reaguju”, poručio je Bajić

15873 pregleda 432 reakcija 46 komentar(a)
Bajić, Foto: Screenshot
Bajić, Foto: Screenshot

Uz puno uvažavanje prava na organizovani protest, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja doktor Borko Bajić, osudio je kršenje mjera na skupu građana na Trgu nezavisnosti u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Bajić je kazao da razumiju da je svima teško, ali da se protiv zaraze nećemo izboriti masovnim okupljanjima, bez namjernog nenošenja maski i držanja distance.

"Nelogično je i besmisleno zahtijevati ukidanje mjera i tražiti uvođenje "zdravorazumskih“ kad se osnovne, koje važe u skoro cijelom svijetu, sračunato krše. To je provokacija. Pozivamo sve inspekcije da ne sjede skrštenih ruku i da im najavljeni masovni skupovi ne prolaze kao da za njih ne znaju, već da hitno i preventivno već od ovoga trenutka reaguju”, poručio je Bajić.

On je dodao i da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović više puta kritikovala svjesno nepoštovanje mjera i osudila ih u svim slučajevima i bez izuzetka na funkciju ili bilo koje drugo svojstvo.

Ranije danas na Trgu nezavisnosti okupilo se oko stotinu građana koji su iskazali nezadovoljstvo zbog mjera koje su na snazi jer smatraju da ne daju rezultate, a uništavaju ekonomiju, odnosno da građani ostaju bez posla.

Preporučujemo za Vas