Za sport ukupno 315 hiljada eura

Opština Tivat sufinansiraće rad 36 sportskih organizacija, najveći iznos za FK Arsenal

Predsjednik Opštine Željko Komnenović će sa sportskim organizacijama potpisati ugovore o sufinansiranju njihovih programa rada, a prenos sredstava će se vršiti po zahtjevu sportske organizacije, u skladu sa odredbama iz ugovora

2298 pregleda 1 komentar(a)
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat donio je Odluku o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija za 2021. godinu, a na osnovu javnog konkursa i predloga Komisije za raspodjelu ovih sredstava.

Tom odlukom, rad ukupno 36 sportskih organizacija iz Tivta, biće sufinansiran iznosom od 315.000 eura, saopšteno je juče iz lokalne uprave Tivta.

“Vrijeme krize ne može i neće zaustaviti sport u Tivtu. Opština Tivat opredjelila je značajna sredstva u skladu sa svojim mogućnostima i cjelokupnom situacijom, strogo vodeći računa o jasno definisanim kriterijumima finansiranja. Pred nama je važan posao uvođenja reda u ovu oblast, kako bi svako ulaganje bilo opravdano i zasluženo, sa krajnim ciljem ukupnog razvoja sporta u Tivtu“, rekao je predsjednik Opštine Željko Komnenović.

Najveći iznos novca - 60.000 eura namjenjen je finansiranju rada Fudbalskog kluba Arsenal, 45.000 eura biće usmjereno na rad Košarkaškog kluba Teodo, dok je Rukometnom klubu Partizan 1949 namijenjen iznos od 41.900 eura. Jedriličarskom klubu Delfin odlazi 39.000 eura.

Predsjednik Opštine Željko Komnenović će sa sportskim organizacijama potpisati ugovore o sufinansiranju njihovih programa rada, a prenos sredstava će se vršiti po zahtjevu sportske organizacije, u skladu sa odredbama iz ugovora.

Budžetom Opštine Tivat za 2021. godinu za sport je predviđeno ukupno 350.000, od čega je 60 odsto namijenjeno sufinansiranju programa rada sportskih organizacija, do 30 odsto namijenjeno je sufinansiranju rada sportskih organizacija čiji je osnivač Opština, dok preostalih 10 procenata čini sportsku rezervu. Raspodjela sredstava vrši se na osnovu kriterijuma masovnosti, tradicije, uspješnosti i troškova takmičenja.

Preporučujemo za Vas