Opština Mojkovac ulaže u infrastrukturu 25 miliona eura

U planu je i prilagođavanje objekata u javnoj upotrebi za osobe sa invaliditetom, sanacija saobraćajnica, izgradnja stambenih zgrada, ulične rasvjete u Donjim Poljima i Gornjem Mojkovcu, regulacija i obaloutvrda rijeke Tare i njenih pritoka, te seoskih vodovoda u Tutićima, Slatini, Rudnici, Podbišću...

9704 pregleda 8 komentar(a)
Opština Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović

Za izgradnju i rekonstrukciju objekata mojkovačke infrastrukture, rekonstrukciju građevinskih objekta i izradu tehničke dokumentacije biće uloženo skoro 25 miliona eura.

To piše u Programu uređenja prostora za ovu godinu.

Većina novca, kako se navodi u dokumentu, planirano je da se dobije iz kapitalnog budžeta, odnosno Uprave javnih radova, Uprave za saobraćaj, i od resornih ministarstava.

Za različite faze izgradnje puta od Vragodola do Žarskog katuna, odnosno, od Mojkovca do Vragodola, prema Programu uređenja prostora, biće potrošeno iz kapitalnog budžeta - više od 8,6 milona eura. Mojkovčani računaju i da od države dobiju više od 15 miliona eura za izgradnju bazne stanice, žičaru šestosjed, ski staze, parkinga, trafostanica na budućem skijalištu “Žarski”.

Iz kapitalnog budžeta, plan je, biće rekonstrisana i Ulica Vojislava Šćepanovića, za šta će biti potrošeno nešto više od 262.000 eura. Za sanaciju ostalih saobraćajnica potrebno je 350.000 eura, koje bi trebalo da uloži Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Opština Mojkovac će oko 115.000 eura opredijeliti za izgradnju ulične rasvjete u Donjim Poljima i Gornjem Mojkovcu, regulaciju i obaloutvrdu rijeke Tare i njenih pritoka, te seoske vodovode u Tutićima, Slatini, Rudnici, Podbišću...

Takođe, iz opštinskog budžeta, biće izdvojeno 350.000 eura za različite faze izgradnje stambenih zgrada pored Opštine i u Rudnici-lamela III.

U planu je je i prilagođavanje objekata u javnoj upotrebi za osobe sa invaliditetom, na šta će biti potrošeno 8.000 eura. Takođe, i valorizacija arheološko lokaliteta Brskovo, a lokalna uprava očekuje 45.000 eura za tu namjenu od Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta.

Planirano je da to ministarstvo opredijeli 20.000 za rekonstrukciju sportskog terena u Valjevskoj ulici.

Bonus video: