UNCG: Partije podižu adrenalin izjavama da je CG napadnuta, ne čudi što se dešavaju napadi na novinare

"Novinari nijesu od juče meta napada i naša profesija, nažalost, u Crnoj Gori pripada visoko rizičnim zanimanjima. Brojni napadi na novinare tokom proteklih decenija ostali su nerazjašnjeni, a ubistvo Duška Jovanovića i dalje je neriješeno"

10064 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) najoštrije osuđuje napad na našeg kolegu Seaada Sadikovića u Bijelom Polju. Pozivamo cjelokupnu javnost da osude ovaj čin, a od nadležnih očekujemo da što prije otkriju počinioce i kazne po zakonu, saopšteno je iz ovog Udruženja.

"Novinari nijesu od juče meta napada i naša profesija, nažalost, u Crnoj Gori pripada visoko rizičnim zanimanjima. Brojni napadi na novinare tokom proteklih decenija ostali su nerazjašnjeni, a ubistvo Duška Jovanovića i dalje je neriješeno. U Crnoj Gori pojedine stranke, ali i državni predstavnici, svojim izjavama da je Crna Gora napadnuta spolja i izntra, podižu adrenalin kod svojih pristalica, pa nije ni čudo što se dešavaju napadi i na novinare, poput jučerašnjeg na Seada Sadikovića", kažu iz UNCG.

Oni su pozvali rukovodstva takvih stranaka i pojedince koji i dalje imaju moć, a pripadaju bivšem režimu, ne samo da se ograde od ovakvih napada, nego i da političku priču upristoje i pomognu smirivanju tenzija, umjesto što ih podižu.

"UNCG će u skladu sa svojim mogućnostima učiniti sve da se ovakve stvari ne ponove, a kolegi Seadu poručejemo da ima našu iskrenu profesionalnu i ljudsku podršku da nastavi da bude novinar kao i do sada. Nadamo se da će ga ovakvi događaji samo učvrstiti u uvjerenju da slobodu novinara moramo braniti po svaku cijenu i da novinari neće dopustiti da budu meta iživljavanja bilo kojih nasilnika koji se kriju iza stranačkih ili državnih zastava", navodi se u saopštenju.

Bonus video: