Milačić: Zabrinjava podrška koju ovom nedjelu ćutanjem daju organizacije i pojedinci koji se bave zaštitom novinara

On dodaje da ovaj čin bjelodano pokazuje da bez temeljnih promjena u tužilaštvu i sudstvu nema obračuna sa društvenim anomalijama, jer da ti organi rade svoj posao, ne bi ni došlo do sinoćnjeg incidenta, "budući da se od strane istih aktera već mjesecima unazad sprovodi teror nad građanima širom Crne Gore"

13252 pregleda 24 reakcija 21 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje napad na novinara Seada Sadikovića od strane horde koja, iako malobrojna, svojim destruktivnim ponašanjem i bezobzirnošću svojih mentora i pokrovitelja, pokušava na svaki način da izazove incidente, rekao je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

On je pozvao nadležne institucije da najstrožije kazne počinioce i istakao da je napad na novinare napad na slobodu govora, kao temelj slobodnog društva.

"Ono što posebno zabrinjava jeste neskrivena ideološka podrška koju ovom brutalnom nedjelu svojim ćutanjem daju organizacije i pojedinci koje se nominalno bave zaštitom novinara i ljudskih prava. Očigledno da se isti na taj solidarišu sa napadačima, i pokazuju da je u njihovom vrijednosnom sistemu, nasilje zabranjeno samo ako je upereno protiv njihovih miljenika i štićenika, a sloboda dobra samo dok servisira njihove ideološke dogme", navodi Milačić.

On dodaje da ovaj čin bjelodano pokazuje da bez temeljnih promjena u tužilaštvu i sudstvu nema obračuna sa društvenim anomalijama, jer da ti organi rade svoj posao, ne bi ni došlo do sinoćnjeg incidenta, "budući da se od strane istih aktera već mjesecima unazad sprovodi teror nad građanima širom Crne Gore."

Milačić je poručio da su svi dobromanjerni ljudi slobodni u iznošenju svog mišljenja, pa i oni kojima se oslobođenje Crne Gore od "mafijaškog režima" ne sviđa.

"Međutim, neprihvatljivo je da se zbog podivljalih plaćenika bivšeg režima, bilo ko u Crnoj Gori osjeća nesigurno na ulici. Ovo mora da prestane sada, odmah. Nema pomirenja sa zlom. Seade, Prava Crne Gora je uz tebe", zaključio je Milačić.

Bonus video: