SNP: Napadači na Sadikovića propustili osnovne lekcije o čojstvu i junaštvu

Iz SNP-a su pozvali Demokratsku partiju socijalista (DPS) "i njene satelite" da "prestanu sa podsticanjem održavanja ovakvih skupova", koji su, kako ocjenjuju, u funkciji podgrijavanja strasti u državi i vršenja dodatnog pritiska na aktuelnu vlast

8204 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića tokom "patriotskog" skupa u Bijelom Polju.

Pozvali su nadležne institucije da preduzmu sve potrebne mjere i radnje na pronalaženju i procesuiranju napadača. "Vijesti" su jutros objavile da su Bjelopoljci Edin Dizdarević (18) i Nermin Omerović (21) sinoć uhapšeni zbog napada na Sadikovića.

"Ostaje nejasno da li su vinovnici ovog incidenta htjeli da utjeraju potrebnu dozu 'patriotizma' Sadikoviću, pa su ga zato udarali crnogorskom zastavom, te da li su svjesni sramote koju su nanijeli sebi, svojim porodicama, Bijelom Polju i cijeloj Crnoj Gori. Možda će shvatiti svu niskost svog postupka onda kada ih prođe 'patriotski' zanos", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su pozvali Demokratsku partiju socijalista (DPS) "i njene satelite" da "prestanu sa podsticanjem održavanja ovakvih skupova", koji su, kako ocjenjuju, u funkciji podgrijavanja strasti u državi i vršenja dodatnog pritiska na aktuelnu vlast.

"Sigurni smo da su napadi na novinare i medije jedan od razloga što je DPS izgubio vlast na izborima, te nam ovaj slučaj mora biti putokaz ka izgradnji društva zasnovanog na slobodi izražavanja. Seadu Sadikoviću želimo brz oporavak, a njegovim napadačima preporučujemo da pročitaju šta je Marko Miljanov pisao o čojstvu i junaštvu jer je očigledno da su ove osnovne životne lekcije propustili", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: