Striković: Novinari u svakom slobodnom društvu moraju uživati posebnu zaštitu

On je apelovao na razum i dijalog jer se, kako navodi, jedino tako može graditi demokratski ambijent u kojem neće biti mogući napadi na novinare niti retorika koja poziva na nasilje

2177 pregleda 4 komentar(a)
Striković, Foto: SDP
Striković, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) najoštrije osuđuje napad na novinara "Vijesti" Seada Sadikovića i zahtijeva od nadležnih organa hitno otkrivanje i procesuiranje vinovnika ovog napada, rekao je član Glavnog odbora Adnan Striković.

"Novinari u svakom slobodnom društvu moraju uživati posebnu zaštitu i zato ovakvi događaji nose u sebi poseban stepen društvene opasnosti na koju kao odgovorni pojedinci i strukture moramo hitno reagovati", ističe Striković.

On je apelovao na razum i dijalog jer se, kako navodi, jedino tako može graditi demokratski ambijent u kojem neće biti mogući napadi na novinare niti retorika koja poziva na nasilje.

"Pozivamo sve političke i druge strukture da bez obzira na razlike svoje djelovanje prilagodimo potrebi da Crnu Goru izgrađujemo kao demokratsko i tolerantno društvo u kojoj će pluralizam mišljenja biti omogućen bez posljedica po bilo koga", zaključio je Striković.

Bonus video: