Forca: Hitno ispitati slučaj i zaštititi novinare

Dodaje se "da je Sadiković, svojim emisijama i profesionalnim novinarskim radom, veoma je cijenjen novinar u Crnoj Gori i takve osobe treba ohrabrivati u njihovom radu, a ne dozvoliti da dođe do ovakvih neprimjerenih situacija"

2948 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Forca je osudila napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića, koji se desio sinoć u Bijelom Polju.

"Vijest o napadu nad novinarom Seadom Sadikovićem, veoma nas je uznemirila i jako smo zabrinuti ovakvim događajima koji se odnose na napade novinara, jer se time ugrožava sloboda izražavanja i sloboda medija. Nova Demokratska Snaga Forca snažno osuđuje taj napad i tražimo od kompetentnih organa da što prije ispita slučaj i da se osude napadači ovog brutalnog događaja", piše u saopštenju Force.

Dodaje se "da je Sadiković, svojim emisijama i profesionalnim novinarskim radom, veoma je cijenjen novinar u Crnoj Gori i takve osobe treba ohrabrivati u njihovom radu, a ne dozvoliti da dođe do ovakvih neprimjerenih situacija".

"Novinari moraju biti zaštićeni za njihov profesionalni rad. Sloboda novinara i medija je odraz slobode i demokratije jednog društva, zato je neprihvatljiv svaki vid napada nad novinarima i medijima, kao nosiocima javne riječi", zaključuje se u saopštenju Force.

Bonus video: