Uskoro bratimljenje Tivta i La Sen sur Mera

Tokom susreta bilo je razgovora o mogućim vidovima saradnje, pa je u tom kontekstu pomenuto inteziviranje odnosa i razmjena iskustava u oblasti kulture, turizma, sporta, privrede, ekonomije
65 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Matijević, Kristin Tudik, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević, Kristin Tudik, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 12.12.2017. 08:29h

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević sastala se u ponedjeljak sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Kristine Tudik.

"Sastanak je upriličen povodom inicijative Ambasade Francuske da poveže dva primorska grada La Sen sur Mer i Tivat, uspostavljanjem pobratimskih odnosa. La Sen sur Mer se nalazi u jugoistočnom dijelu Francuske, u regiji Provansa-Alpi-Azurna obala i broji 65.000 stanovnika" saopšteno je danas iz lokalne uprave, uz napomenu da su sastanku Matijevićeve i ambasadorke Tudik, prisustvovali i potpredsjednici Opštine Tivat Dejan Maslovar i Ilija Janović.

Predstavnici lokalne uprave Tivta izrazili su zahvalnost ambasadi Francuske i zadovoljstvo povodom inicijative stvaranja partnerskih odnosa između ova dva grada.

Tokom susreta bilo je razgovora o mogućim vidovima saradnje, pa je u tom kontekstu pomenuto inteziviranje odnosa i razmjena iskustava u oblasti kulture, turizma, sporta, privrede, ekonomije.

Matijević je istakla da sličan geografski položaj, klima, orjentacija ka nautičkom turizmu i industriji, već povezuju ova dva grada.

"Nesumnjivo da će buduće uspostavljanje saradnje između Tivta i La Sen sur Mera biti uspješno i da će to biti tek početak dugovječne saradnje dva grada, ali i dvije zemlje", istakla je gradonačelnica Matijević.

Bonus video: