Bečić: Skupština će nastaviti da promoviše i štiti prava osoba sa invaliditetom

Postoji spremnost za nastavak i intenziviranje saradnje, posebno na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela

4397 pregleda 4 komentar(a)
Sastanak Bečića i predstavnika roditelja, Foto: Skupština Crne Gore
Sastanak Bečića i predstavnika roditelja, Foto: Skupština Crne Gore

Skupština će nastaviti da promoviše i štiti prava osoba sa invaliditetom, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On se, kako se navodi u saopštenju, sastao danas sa roditeljima djece sa smetnjama u razvoju, Mersihom Tepeljak, Žarkom Vukadinovićem, Sandrom Asanović i Zdravkom Radulovićem.

"Sagovornici su upoznali Bečića sa položajem djece sa smetnjama u razvoju i članova njihovih porodica u crnogorskom društvu, i istakli poteškoće sa kojima se suočavaju prilikom ostvarivanja svojih prava", navodi se u saopštenju.

Konstatujući neophodnost unapređenja kapaciteta Centra za autizam, razvojne poremećaje i dječiju psihijatriju „Ognjen Rakočević“, Bečić je istakao da Skupština njeguje poseban senzibilitet prema organizacijama koje se bave promocijom i zaštitom prava osoba sa invaliditetom.

On je kazao da postoji spremnost za nastavak i intenziviranje saradnje, posebno na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

Predstavnici roditelja izrazili su očekivanje da će dobra saradnja sa zakonodavnim domom biti nastavljena i u predstojećem periodu.

Bonus video: