Salh: Bošnjak zakasnila sa brigom o socijalno ugroženoj djeci

"Bošnjak je zakasnila u propalom pokušaju da na djeci iz porodica korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice zaradi koji politički poen", navodi odbornica DPS-a
105 pregleda 7 komentar(a)
Aet Salh, Foto: Facebook
Aet Salh, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.12.2017. 13:40h

Odbornica DPS u Skupštini Glavnog grada Aet Salh nazvala je poslanicu Demokratskog fronta Branku Bošnjak političkim oportunistom i navela da je zakasnila sa inicijativom da se okriju troškovi užine u školama za djecu čije porodice su korisnici socijalne pomoći.

"Ovu inicijativu je, naime, prvo pokrenulo Udruženje Roditelji - da za djecu osnovnoškolskog uzrasta iz oko 1500 porodica - korisnica materijalnog obezbjeđenja porodice na teritoriji Glavnog grada, bude obezbijeđen besplatni obrok. Udruženje Roditelji je, kada je otvorena javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Glavnog grada za 2018. godinu predložilo Sekretarijatu za finansije da za narednu godinu bude predviđen i ovaj trošak, a obratili su se i svim odbornicima pojedinačno da podrže tu inicijativu na sjednici na kojoj će se raspravljati o budžetu", saopštila je Salh. Ona doda je da je, na osnovu ove inicijative, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je tražio sastanak sa ministrima prosvjete Damirom Šehovićem i rada i socijalnog staranja Kemalom Purušićem kako bi utvrdili model participacije za besplatnu podjelu đačke užine za djecu čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice.

"Taj proces je u toku i, prema preliminarnim informacijama, biće riješen pozitivno. Podjsećam da Glavni grad vodi odgovornu politiku u oblasti socijalne i dječje zaštite, da obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve prvake na tertoriji Podgorice, a za djecu iz socijalno ugroženih porodica obezbijeđujemo sredstva za pomoć pri kupovini školskog pribora. Kada je u pitanju besplatni odmor i rekreacija djece, od 2015. godine je na Veruši u organizaciji Glavnog grada boravilo preko 1000 mališana osnovno-školskog uzrasta iz porodica sa lošim materijalnim stanjem. Uz to, kroz razne manifestacije u organizaciji Dječjeg saveza, još blizu 200 mališana je ljetovalo ili zimovalo o trošku grada… Dakle, odbornica Bošnjak je zakasnila u propalom pokušaju da na djeci iz porodica korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice zaradi koji politički poen. To samo pokazuje da se briga Bošnjak za građane Podgorice svodi na politički oportunizam u godini pred izbore", zaključuje Salh.

Bonus video: