Saradnja Opštine Herceg Novi i kineskog grada Heiđina

Istaknuto je da resursi i prakse koje ovaj kineski grad ima u razvojnom i tehnološkom smislu, mogu doprinijeti realizaciji važnih projekata u Herceg Novom
91 pregleda 0 komentar(a)
Predstavnici Herceg Novog i Heiđina, Foto: Opština Herceg Novi
Predstavnici Herceg Novog i Heiđina, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 11.12.2017. 13:14h

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i gradonačelnik kineskog grada Heiđina, Đianši Đao potpisali su Pismo namjere za uspostavljanje bratimljenja između dva grada.

Ceremonija potpisivanja upriličena je tokom posjete delegacije Herceg Novog Narodnoj Republici Kini, ovom gradu u pokrajini Šansi.

“U fokusu razgovora bila je saradnja u oblasti turizma, sporta, kulture i obrazovanja, koja će se zasnivati na principu međusobnog dopunjavanja. Heiđin je posebno zainteresovan za saradnju u oblasti zdravstvenog i kulturnog turizma, prepoznajući Herceg Novi kao atraktivnu destinaciju koja ima potencijal da zadovolji zahtjeve brojnih turista, ali i za organizovanje sportskih priprema i razmjenu studenata”, saopšteno je iz lokalne uprave

Istaknuto je da resursi i prakse koje ovaj kineski grad ima u razvojnom i tehnološkom smislu, mogu doprinijeti realizaciji važnih projekata u Herceg Novom, za šta su obje strane zainteresovane.

Hercegnovska delegacija u sastavu: predsjednik Opštine Stevan Katić, potpredsjednica Danijela Đurović i odbornici Simonida Kordić i Jovan Subotić, sastala se sa gradskim rukovodstvom, pokrajinskim sekretarom partije i direktorom kancelarije za međunarodnu saradnju. Tokom četiri dana posjetili su fabrike uglja, aluminijuma i memera po kojima je Heiđin poznat, modernu bolnicu, naučno-istraživački centar, kulturno-istorijske lokalitete.

Dogovorena je uzvratna posjeta političko-privredne delegacije Heiđina sledeće godine.

Bonus video: