MUP: Izdato 226 ličnih karata i pasoša građanima koji ne mogu da dođu do šaltera

Iz MUP-a su kazali da mobilni tim za izdavanje biometrijskih dokumenata funkcioniše na teritoriji Crne Gore

4656 pregleda 2 komentar(a)
MUP, Foto: Twitter.com/MupCg
MUP, Foto: Twitter.com/MupCg

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), posredstvom mobilnog tima, prošle godine izdalo je 226 ličnih karata i pasoša građanima koji zbog invaliditeta, bolesti ili starosti ne mogu da dođu do šaltera MUP-a, saopšteno je iz tog resora.

Iz MUP-a su kazali da mobilni tim za izdavanje biometrijskih dokumenata funkcioniše na teritoriji Crne Gore.

„Obrazac zahtjeva za upotrebu mobilne stanice zbog uzimanja podataka moguće je preuzeti sa sajta mup.gov.me (rubrika: DOKUMENTI – izdavanje dokumenata)“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su rekli da zahtjeve podnose članovi uže porodice u područnim jedinicama i filijalama MUP-a.

Iz tog resora su naveli da službenici MUP-a u skladu sa planom, koji se izrađuje na osnovu prispjelih zahtjeva, posjećuju građane i uzimaju biometrijske podatke - fotografiju, otisak prsta i potpis, a potom se u zakonskom roku izrađuju dokumenta.

„Ovlašćenje za preuzimanje dokumenata, građanin prilikom posjete mobilnog tima, daje nekome od članova porodice“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ova procedura važi za državljane Crne Gore i strance, koji mogu ovim putem podnijeti zahtjev za dozvole za boravak u Crnoj Gori.

„Sve informacije o dokumentima i regulisanju statusa građani mogu dobiti posredstvom telefona i mejlova koji se nalaze na sajtu, kao i na info-punktovima područnih jedinica i filijala MUP-a“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: