Carević odao počast i zapalio svijeću za stradale od NATO bomardovanja

"Prve bombe bačene su na teritoriji Crne Gore, a svima je poznato da je na brutalan način živote izgubilo šest civila u Murini među kojima je troje nevino stradalo djece"

10119 pregleda 18 komentar(a)
Pomen
Pomen

Danas sam u crkvi Svetog Tome, u znak sjećanja na stradale u toku bomardovanja gradonačelnik Budve Marko Carević zapalio je svijeću i odao počast svim žrtvama ovog događaja.

Pomenu su prisustvovali i Carevićevi najbliži saradnici.

“Za 11 nedelja koliko je trajala vojna intervencija na našu zemlju nastradalo je oko 2.500 civila među kojima je veliki broj nevino stradale djece. Prve bombe bačene su na teritoriji Crne Gore, a svima je poznato da je na brutalan način živote izgubilo šest civila u Murini među kojima je troje nevino stradalo djece. Njihove žrtve I prerano prekinuti životi opominju sve nas da rat nikada nije rješenje. Na današnji dan Srpska Pravoslavna Crkva I mi svi vjernici obilježavamo ovaj tužni dan u znak sjećanja na sve žrtve koji su izgubili živote I saosjećamo sa njihovim porodicama I rodbinom. Užase koji je ovaj događaj donio za naš srpski narod su nesagledive. Sa prostora Kosova i Metohije raseljeno je oko 230.000 Srba koji su napustili svoja ognjišta”, saopštio je Carević.

Bonus video: