Nikšić: Željezarci dali krv

Organizovana akcija je druga koju je najstariji klub te vrste u Crnoj Gori, ali i okruženju, organizovalo u toku ove godine
1 komentar(a)
UDDK "željezara", Foto: Svetlana Mandić
UDDK "željezara", Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.12.2017. 12:54h

Povodom 8.decembra, Dana fabrike nikšićke Željezare, članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi "Željezare“ organizovali su akciju tokom koje su prikupili 50 jedinica dragocjene tečnosti. Akcija je simbolično nazvana "Nostalgija“, u znak sjećanja na dobra stara vremena.

"Oko stotinu penzionera Željezare su sadašnji članovi našeg Udruženja, onog nekadašnjeg velikog društva. Raduje nas što su se akciji odazvala i djeca naših članova, pa se nadamo da smo uspjeli da 'regrutujemo' buduće članove“, kazao je Dragan Nikolić koji je na pomenutoj akciji 112.put dao krv.

Organizovana akcija je druga koju je najstariji klub te vrste u Crnoj Gori, ali i okruženju, organizovalo u toku ove godine.

U znak dugogodišnjeg prijateljstva, ali i zajedničkog rada, predsjednik Udruženja Milovan Mirković uručio je zahvalnice društvima dobrovoljnih davalaca krvi iz Danilovgrada i „Rade Prima“ iz Budve, klubovima – Pivara, EPCG, Tosčelik, "Sveti Sava“, Crvenom krstu Crne Gore, OO za dobrovoljno davalaštvo krvi Nikšić i Gordani Striković, koja je prvi put dala krv.

Bonus video: