Bečić: Pesah da donese prosperitet Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta

On je poželio pripadnicima Jevrejske zajednice da im praznični dani budu „nadahnuće koje će obogatiti društveni, vjerski i kulturni život Crne Gore i doprinijeti napretku i prosperitetu naše države“

2292 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demorkatska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demorkatska Crna Gora

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić čestitao je Pesah, najveći jevrejski praznik, vrhovnom rabinu i predsjednici Jevrejske zajednice Crne Gore, Lucianu Moše Preleviću i Nini Ofner Bokan.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, poželio da Pesah donese prosperitet Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta i mir u njihove domove.

„U duhu ovog značajnog praznika utemeljenog na ideji slobode, izražavam uvjerenje da će Jevrejska zajednica nastaviti putem jačanja multietničkog i međuvjerskog dijaloga i sklada, kao univerzalnih vrijednosti, ali i simbola i imenitelja savremene Crne Gore“, naveo je Bečić.

On je poželio pripadnicima Jevrejske zajednice da im praznični dani budu „nadahnuće koje će obogatiti društveni, vjerski i kulturni život Crne Gore i doprinijeti napretku i prosperitetu naše države“.

„Još jednom koristim priliku da vam čestitam Pesah, koji trajno povezuje i učvršćuje naše prijateljstvo i uzajamno povjerenje“, dodaje se u čestitki Bečića.

Bonus video: